A Vasas Akadémia NBI/B-s csapata hazai pályán fogadta az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesét. Jó rajtot követően kiengedtük kezünkből az irányítást, a félidőt követően azonban rendezni tudtuk sorainkat, aminek győzelem lett az eredménye.

„Győzelemmel zártuk a találkozót, de meg kellett küzdenünk érte. Ismét jól kezdtük a találkozót, egy 11-2-es rohamot követően jött egy rosszabb periódus, zárkózni kezdett a vendég együttes, majd át is vette a vezetést a negyed végére. A második játékrészben mindkét csapat nagyot küzdött védekezésben, így kevés energia maradt a támadások befejezésére. Az áttörést a második félidő, konkrétan a harmadik negyed hozta meg, ahol sokkal pontosabban és agresszívabban játszottunk. Támadásban jó megoldásaink, hatékony befejezéseink voltak, melynek köszönhetően 15-8-ra nyertük a negyedet, megalapozva ezzel a győzelmet. Kuncz Petrát (28 IBM, 16 pont, 6 blokk, 12 lepattanó), Van Rijs Lucát (15 IBM, 13 pont, 3 lepattanó, 2 assziszt) és Lőrinczy-Csomós Palómát (10 IBM, 10 pont, 4 kiharcolt fault, 3 assziszt) szeretném kiemelni a mai találkozón, de az egész csapatot dicséret illeti” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia II – Atomerőmű KSC Szekszárd II 60-53 (17-19, 13-13, 15-8, 15-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia II: Antal F., Van Rijs L. 13, Dúl T. 8, Siklós D. 2, Van Rijs D., Kuncz P. 16, Lőrinczy P. 10, Nagy L. 9, Kun R. 2, Bartos B., Kuncz B., Tóbel L.
Atomerőmű KSC Szekszárd II: Andi H. 7, Renczes R. 11, Vincze N. 13, Sámóczi Zs., Istókovics A., Horváth D., Haag P., Németh L.,3, Holcz R. 15, Sinka N.