Ismét hazai pályán bizonyíthat a Vasas Akadémia felnőtt csapata a Tippmix Női NBI/A ötödik fordulójában. Szombaton az NKA Universitas PEAC együttese látogat Pasarétre, amely eddig a hazai bajnokságban és az európai kupaporondon is hibátlan.

Nem ért véget a nehéz mérkőzések sorozata Milos Pavlovicék számára, bár az előzetes jóslatok alapján azt gondolhattuk, hogy a pécsiek elleni találkozó már nem a legnehezebbek közé fog tartozni, főleg hazai pályán. A bajnokság élén álló csapatok közül eddig egy kivétellel mindenkivel játszottunk már, a hétvégén pedig remélhetőleg lezárhatunk egy igen nehéz időszakot. Pozitív tapasztalatokkal köszöntünk el a pécsiektől a tavalyi évben, ugyanis két bravúros győzelemmel épp őket búcsúztattuk Play-Off második körében. Sok minden változott azonban hétvégi ellenfelünk háza táján a nyár folyamán, fel kell kötnünk azt a bizonyos gatyát, ha ismét mi akarunk kijönni győztesen a párharcból.

TFSE, BEAC, DVTK, PINKK. Ezeket a csapatokat győzték már le Wentzel Nóráék az idei szezonban, ráadásul az Európa Kupa csoportkörét is sikeresen kezdték meg szerdán az izraeli Elitzur Ramla ellen. Remek formában van tehát a négy klasszikus értelemben vett és további két fiatal légióssal felálló PEAC.

„Már a keret összetételével világossá tette a PEAC, hogy milyen célokkal vág neki az idei szezonnak, az eredmények pedig eddig őket igazolják. Nagyon küzdelmes, nehéz mérkőzésre számítok, meg kell próbálnunk nyugodtnak és fókuszáltnak maradni. Nem sikerült eddig negyven percen keresztül jól játszanunk az erősebb ellenfelek ellen, így ezt tűztük ki elsődleges célnak” – nyilatkozott a mérkőzés előtt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – NKA Universitas PEAC bajnoki találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Minden Vasas szurkolót és kosárlabda szimpatizánst szeretettel várunk.