Kadett/B csapatunk egy hét alatt kétszer is találkozott az NKA Pécs U15-ös csapatával. Bár mindkét mérkőzésen voltak hullámvölgyek, lányaink egyik alkalommal sem adták ki a győzelmet kezeik közül.

„December végén egy kiváló első félidő után visszaesett a védekezésünk és az utolsó negyedet már el is vesztettük. A második félidőben eladott rengeteg labdából sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, és az egy-egy elleni védekezésünk is puha volt. Gratulálok a győzelemhez a lányoknak, de még keményednünk kell a játékban” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – NKA Pécs U15 68-45 (21-10,17-6,14-12,16-17)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 3, Herzog B. 2, Édes L. 4, Benyovszki P. 14, Igaz E. 10, Kálmán L. 6, Masier S. 12, Rubint Á. 6, Kemény Sz. 7, Halász L. 4

„A szerdai találkozón mindkét csapat jó tempóban játszott a mérkőzésen, mi újra jól kaptuk el az első félidőt és talán túl megnyugtató előnyt sikerült kiharcolni. A harmadik negyedre ellenfelünk még egy lapáttal rárakott a védekezésre, így adtunk nekik 6-8 gólpasszal felérő labdát. Tíz mezőny kosarukra mindössze eggyel tudtunk válaszolni. Az utolsó negyedre hozzászoktunk és javunkra fordítottuk a pécsiek védekezését, így újra nagyobb különbség alakult ki a végére. Az óriási hullámvölgy és eszetlen játék ellenére büszke lehet magára a csapat, mert sikerült felállni a padlóról és zsinórban másodszor megverni azt a csapatot, akiktől szeptemberben még tizenhárom ponttal kikaptunk. Öröm látni, hogy van három játékos, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, de egyre jobban szállnak be a mérkőzésbe és bizonyítják, ők is versenyben vannak. A statisztikák alapján Eszti (15 pont, 9 lepattanó, 8 szerzett labda) és Szofi (19 pont, 7/11 mezőnydobás, 9 szerzett labda, 28 IBM) nyújtott kiemelkedő teljesítményt” – értékelt Kertész Dávid.

NKA Pécs U15 – Vasas Akadémia/B 57-77 (15-19, 12-26, 22-8, 8-24)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 3, Herzog B., Édes L. 6, Benyovszki P. 9, Igaz E. 15, Kálmán L. 6, Masier S. 8, Rubint Á. 6, Kemény Sz. 19, Halász L. 4