Lányaink a DEAC együttesét fogadták Pasaréten. Remek rajtot követően a második negyedben jött egy hullámvölgy, a félidő után azonban újra megtaláltuk a ritmust, és magabiztos győzelmet arattunk.

„Fontos győzelmet arattunk, de sokkal fontosabb, hogy az utolsó percig harcoltunk. Jól indult a találkozó, magunkhoz ragadtuk az irányítást és ha jobban odafigyelünk, 15 ponttal is vezethettünk volna már az első negyed végére. A második játékrész több izgalmat hozott, agresszívabb védekezésbe kezdett ellenfelünk, a zónára nem válaszoltunk elég koncentráltan. 28%-os volt a dobószázalékunk, ami ismét azt bizonyítja, hogy a befejezésre nem figyeltünk oda kellőképpen. A félidőt követően továbbra is nagy iramot igyekeztünk tartani, agresszívan védekeztünk, letámadtunk, csapdáztunk, valamint a zóna is jól működött. Remekül játszott a csapat, így összességében elégedett lehetek a teljesítményünkkel. Az utolsó negyedben javítottunk a dobószázalékunkon, védelmünk is hatékonyabbá vált, melynek köszönhetően növelni tudtuk a különbséget. Mindenki megérdemli a dicséretet, hiszen a 30 támadó lepattanó, 21 szerzett labda és 17 assziszt a csapatmunka hű bizonyítéka. Gratulálok továbbá Kuncz Petrának (33 IBM, 21 pont, 11 lepattanó, 3 blokk), Smailbegovic Nadiának (21 IBM, 11 pont, 3 assziszt, 7 lepattanó) és Siklós Dorottyának (14 IBM, 11 pont, 3 szerzett labda) mai teljesítményéhez” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – DEAC 74-37 (14-7, 17-16, 16-9, 27-5)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Antal F. 2, vIGH b. 4, Dul T. 7, Siklos D. 11., Smailbegovic N. 11, Kuncz P. 21, Lorinczy P. 10, Nagy L. 2, Kun R. 3, Kuncz B. 1, Tobel L. 2
DEAC: Gottlinger A. 13, Ocsenas F., Kernacs R. 7, Herdon A., Sukei Zs. 2, Holinka-MIklos 12, Sos A., Mondl P. 3, Papp Nelli., Mezei D.