Szombaton játszotta kadett/B csapatunk az alsóházi keresztjáték első mérkőzését a Szeged KE ellen. Jobben kezdte a találkozót ellenfelünk, a felzárkózás pedig sok energiát vett ki lányainkból. Hátrányból várjuk a visszavágót, lányaink azonban korántsem adták még fel.

“Az első negyedben kapott temérdek pont és a kialakult 19 pontos különbség nehéz helyzetbe sodort minket, de volt tartás a lányokban és 4 pontra is sikerült a későbbiekben feljönni. A mérkőzés utolsó szakaszában újra elengedtük ellenfelünket. Számolatlanul engedtük ellenfelünknek támadólepattanókat, melyekből pontjaik harmadát dobták. Pontatlan játékunknak is köszönhetjük, hogy nehéz, de nem lehetetlen helyzetből várjuk a visszavágót. Ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a keresztjátékot sokkal nagyobb küzdés kell a pályán, nem szabad még egyszer ennyi rádobást engedélyezni ellenfelünknek. Eszit és Borát pontjaik mellett mezőnymunkájuk miatt is kiemelném, illetve Pati szállt be kiválóan a mérkőzés hajrájában. Nehéz visszavágó várható, de nem adjuk fel a lehetőséget a továbbjutásra” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Szeged KE – Vasas Akadémia/B 73-59 (28-9, 13-21, 13-16, 19-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 5, Herzog B. 12, Igaz E. 15, Kálmán L. 3, Rubint Á. 7, Kemény Sz. 10, Varga P., Fogarasi K., László R. 7