A várakozásoknak megfelelően nagy harcot hozott a Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda találkozó. Görcsösen kezdtünk, aminek köszönhetően nem tudtunk előnyre szert tenni, de félidőt követően változott a játék képe. Magabiztosan és rendkívül elszántan játszottak lányaink, aminek meg is lett az eredménye. Magszületett a nyolcadik győzelem, melynek köszönhetően tovább roboghatunk a Play Off felé.

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, Barnai tudott eredményes lenni a feldobást követően. Hazai oldalon Madár Esztinek köszönhettük az első pontokat, fiatal játékosunk azonban nagyon korán faultproblémákba ütközött. Nagy volt a harc a pályán, a vendégeknél Barnai húzta az elején csapatát, nem tudott azonban túlságosan elszakadni a BEAC. Tóth Orsi remekül blokkolta az ellenfél centerét, az akciót azonban nem sikerült pontokra váltani. Három embert megverve Pusztai Petra tudott ziccert dobni, amivel egy pontra zárkóztunk, Barnai azonban mindent megtett, hogy uralni tudja mindkét körtét. Görcsösen játszottunk, de Bach Bogi triplájával egyenlítettünk két és fél perccel az első negyed vége előtt. Próbálta diktálni a tempót az újbudai csapat, védekezésben azonban szilárd lábakon álltunk. Salamon Zsófi ziccerével tudtunk egyenlíteni az utolsó másodpercekben, így az első játékrészben semmi sem dőlt el.

Mérész büntetőivel folytatódott a találkozó, a vendégek magasembere nem hibázott ezúttal. Salamon Zsófi kettő plusz egy akciója lélektanilag sokat jelentett, hiszen átvettük a vezetést. Ivanova ziccerénél akkorát taszajtott csapatkapitányunkon, hogy a palánk alá zuhant. A következő akciónál épp Bach Bogit látták szabálytalannak, ráadásul sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők törlesztés miatt. Parázs hangulat alakult ki a pályán, ezért Milos Pavlovic magához hívta lányait, hogy nyugtasson a kedélyeken. Őrizni tudta pár pontos előnyét a BEAC, a hangulat azonban a tetőfokára hágott. Véleményes szituációt követően mérgelődni kezdett a hazai kispad, amiért vezetőedzőnket technikai figyelmeztetéssel büntettek. A feszült hangulatban minimálisan elhúztak a vendégek, uralkodni tudtak azonban indulataikon lányaink, melynek köszönhetően megkezdtük a felzárkózást. Bach Bogi csapatkapitányként példát mutatott társainak, remek védekezése mellet a támadásokból is kivette a részét, aminek köszönhetően két pontra zárkóztunk. Huszonnyolc másodperccel a félidő előtt ismét Bach Bogi állhatott a büntetővonal elé, melynek köszönhetően a Vasas átvette a vezetést. Volt még válasza a BEAC-nak, Boros talált be négy másodperccel a dudaszó előtt, így egy pontos vendég előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

Mérész szólója nyitotta a harmadik negyedet, négy pontot is szerzett a BEAC játékosa, amivel ismét el tudott húzni ellenfelünk. Hazai oldalon Bach Bogi csak az egyik büntetőt tudta értékesíteni ezúttal, majd Tóth Orsi remek betörését ünnepelhette a hazai közönség. A negyed felénél Sara Heljic triplájának köszönhetően zárkóztunk, lélektanilag rengeteget jelentett ez csapatunknak. Foggal-körömmel harcolt a BEAC előnye megtartásáért, amit lépésről lépésre sikerült csökkentenünk. Papp Dia szép akcióját követően az újabb kísérlet kicsorgott, így nem tudtuk átvenni az vezetést. Madár Eszti szenzációs játékának köszönhetően már nálunk volt az előny, fiatal játékosunk előbb triplát süllyesztett, majd Dúl Terka asszisztját értékesítette, végül Pusztai Petra kihagyott dobását pöcizte vissza. Volt válasza a BEAC-nak, Barnai értékesített egy ziccert, az előny azonban megmaradt a Vasasnál a negyed végén.

Papp Dia triplájával indítottuk az utolsó rohamot, irányítónk ráadásul fél perc múlva megismételte a dobást, ami megint gyűrűt talált. Hét pontra elhúztunk a záró negyed elején, amire azonnal időt kért a BEAC. Madár Eszti elkapta a fonalat, újabb dobást pöcizett vissza, válaszul csereként érkezett vissza a pályára Barnai a vendégekhez. Hatalmas szívvel játszottak lányaink, nem ismertek lehetetlent. Papp Dia a fekete mezesekkel és az órával is megküzdött, de ő jött ki győztesen. Tíz pontra nőtt előnyünk, amiből Barnai tudott faragni. Bach Bogi is értékesített egy triplát, amivel ismét kétszámjegyűre változott a különbség. Nagy küzdelem árán tudtuk távol tartani a BEAC-ot, hiszen az eddiginél is nagyobb harc alakult ki a végjátékban. Papp Diát csak szabálytalanul tudták megfékezni az ellenfél védői, a büntetőkell pedig apránként tovább távolodtunk. Nem hozott újabb csavart az utolsó néhány perc, a Vasas Akadémia parádés akaraterővel 69-57-re megnyerte a mérkőzést.

„Túl nagy teherként éltük meg a nyomást a mérkőzés elején, hiszen mindenki tisztában volt vele, milyen fontos mérkőzés ez számunkra. Talán ennek volt köszönhető az első félidőben tapasztalható görcsösség és rengeteg hiba. Legjobb játékosaink is sok büntetőt hagytak ki, ami szintén annak volt a jele, hogy nagy a feszültség a játékosokban. Félidőben tehát az volt a legfontosabb, hogy lenyugodjunk és fejben a feladatokra koncentráljunk. Nagy dicséret jár a lányoknak, hiszen a szünet után elkaptuk a ritmust és át tudtuk venni a vezetést. Gratulálok a csapatomnak” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 69-57 (14-14, 18-19, 16-14, 21-10)