Életben tartottuk az esélyeinket a rájátszásért vívott harcban

Vasas Akadémia – PEAC Pécs 79-73

/27-20; 15-21; 22-21; 15-11/
Játékvezetők: Pozsonyi László; Gál János; Balogh Gyula
MKOSZ ellenőr: Mocsai László

 

Vasas Akadémia: Kalu 23; Dombai R. 16/3; Tóth O. 10/6; Mérész B. 14; Karakasevic 7
Csere: Heljic 4; Varga A. 2; Böröndy V. 3; Kaposi-Demeter H. –

PEAC-Pécs: Vucurovic M. 10; Mandic 12; Rasheed R. 17/6; Wentzel 2; Imovbioh 23
Csere: Roberson 3; Szűcs R. -; Licskai 6; Tenyér Z. –

 

Dombai Réka és Mérész Beatrix kosaraival kezdődött a mérkőzés az első percekben, majd Rasheed Rita volt eredményes a triplavonalon túlról. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor a Mandic-Vucorovic páros vezérletével elhúzott a PEAC. A vendégek részéről azonban nem tartott sokáig ez a roham, hiszen a Vasas váltakozó védekezésével nem tudtak sokszor mit kezdeni, rengeteg eladott labdát eredményezett ez számukra. Tóth Orsolya triplája után egy középtávolit is elsüllyesztett, ezzel zárkózott a Vasas, majd Kalu pontjaival át is vette a vezetést a hazai gárda. Rengeteg személyi hibával játszottak a csapatok, de ekkor úgy nézett ki, hogy a Vasas akarata érvényesül, 12-0-s futás után 20-14-re vezettek a 6. perc derekán. Próbált kapaszkodni a Pécs, de Varga Alíz kosara után már 7 ponttal vezettek a pasaréti lányok. A negyed utolsó két percét a büntetők jellemezték, állandósult is a fent említett különbség a csapatok között, így 10 perc után 27-20-ra a Vasas vezetett.

A második 10 percre keményebben jött ki a PEAC, igyekeztek minél több hibára késztetni a hazaiakat, s főleg a Rasheed – Imovbioh páros vezetésével 34-34-nél érte utol ellenfelét a vendégcsapat. Azonban nem estek kétségbe a hazaiak, nem hagyták, hogy a Pécs átvehesse a vezetést, főleg Kalu és Dombai Réka jeleskedett ekkor a pontszerzésben. Ugyan a félidő utolsó pillanataiban Imovbioh 2+1-es akciójával 1 pontra felzárkóztak a Baranya megyeiek, de mindenképpen bizakodásra adhatott okot az első félidőben látott játék.

Hatalmas küzdelem zajlott a parketten a szünetet követően is, ugyan a Pécs próbálta maga javára fordítani a találkozót, de ekkor 3 pontnál nagyobb távolságra nem tudták növelni a differenciát. Karakasevic hatalmasat küzdött a palánk alatt, ekkor ő lépett elő a pontszerzésben annak érdekében, hogy ne szakadjunk le. Heljic középtávolijával 59-59-nél ezúttal mi értük utol ellenfelünket, illetve büntetőjével átvettük a vezetést, ami után előbb Mandic volt eredményes, majd Mérész Beatrix állította be a 62-61-es eredményt 30 perc játék után.

A záró 10 percben aztán védekezésben hatalmasat küzdve, több mint 4 percig sikerült kapott kosár nélkül játszani, miközben elhúztunk ellenfelünktől ezen a mérkőzésen már „megnyugtatónak” számító 7 ponttal. Küzdött a PEAC, de nem tudtak közelebb férkőzni a Vasashoz, Dombai Réka, Tóth Orsolya és Kalu is hatalmas meccset játszott, rendkívül hasznos és ponterős játékkal rukkoltak elő többen is a Vasasból, s a mérkőzés végén is higgadtan tudták előnyüket megtartani, ezzel megszerezve idénybeli 5. győzelmüket, amivel életben maradtak csapatunk azon reményei, hogy esetleg rájátszásba juthassunk.
Folytatás a bajnokságban két hét múlva, amikor is remélhetőleg élet-halál mérkőzésen fogadjuk a PINKK csapatát.