Óriási küzdelmek árán győzött a Vasas Akadémia az ELTE BEAC Újbuda ellen a két csapat visszavágóján. Több hullámvölgy is volt a mérkőzésen, a Vasas szív azonban egy pillanatig sem pihent, joggal ünnepelhettek lányaink a megérdemelt győzelmet követően.

Bri Fraser pontjaival kezdődött a találkozó, amire Mérész Beatrix válaszolt a túloldalon második szándékból. Papp Dia és Bach Bogi gyönyörű összjátéka hozta a következő Vasas pontot, mellyel a hazaiak kézbe vették az irányítást. Smith fordult bele Bach Bogiba, aki rögtön az arcához nyúlt, így Milos Pavlovic cserére kényszerült. A mérkőzés hatodik percében a vendégek 25-öse már harmadik személyi hibáját gyűjtötte össze, így a BEAC egyik alap játékosa hosszabb időre a padra került. Ezzel egy időben Bach Bogi újra játékra jelentkezett 17-10-es Vasas előnynél. Büntetőkkel zárkózott a vendég együttes, Small 17-14-re javított. Papp Dia harcolt ki az utolsó egy percben egy faultot, a ziccer és a büntető is sikeres volt, így hat pontos előnnyel zártuk az első negyedet.

Papp Dia zseniális mozdulata nyitotta a második játékrészt, Mérész pontjaival azonban tartotta a tempót a BEAC sőt, fel is tudott zárkózni. Nagy iramot diktáltak a csapatok, a rohanásból azonban mi jöttünk ki jobban, Tóth Orsi két duplájának köszönhetően újra tíz pont környékére nőtt a különbség, így a vendégek időt kértek. Tartani tudta előnyét a Vasas, az utolsó perc azonban a BEAC-ról szólt, amely három pontra tudott felzárkózni.

Két perc játék után Mérész büntetőivel átvette a vezetést a BEAC, fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. Ismét nagy iram volt látható a pályán, a vendégek előnye hat pontra nőtt, Papp Dia azonban a legjobbkor értékesített hárompontost. Bach Bogi büntetőivel pedig néhány másodperc alatt ledolgoztuk hátrányunkat. Madár Eszti duplájával kemény munka árán újra átvettük a vezetést, Smith utolsó másodperces büntetőiből azonban egy gyűrűbe talált, így döntetlenről folytathatták a csapatok a negyedik negyedet.

Nagy harcot hozott a záró felvonás, a negyed elején Papp Dia ugrott egy labdáért, földet érésekor rögtön a bokájához nyúlt és ápolásra szorult. Tóth Orsi kapott labdát gyorsindításból, mellyel átvettük a vezetést, Madár Eszti ziccerével pedig négy pontra növeltük az előnyt. A negyed felénél ismét egyenlített a BEAC, vért kellett izzadnia mindkét csapatnak egy-egy szerzett pontért. Belépve a hajrába egy vendég gyorsindítást követően Small követett el támadóhibát, a vendégek pedig időt kértek. Smith duplájával egy pontra zárkózott a BEAC, Papp Dia higgadt büntetőivel azonban újra három pontra nőtt a különbség. Egy támadásra maradt idő, így a BEAC ismét időt kért. Small harcolt ki két dobást, egy pontra csökkentette a hátrányt. Hét másodperc maradt vissza a játékból, Milos Pavlovic pedig kikérte idejét. Gyorsan faultolt a BEAC, három másodperc ment le csupán az órából, Bach Bogi mindkét büntetőt értékesítette. A vendég időkérést követően Boros Júlia eladta a bedobást, újabb fault következett, amit ezúttal Madár Eszti értékesített. Nem maradt már ideje ellenfelünknek a fordításra, így a Vasas Akadémia mindkét alkalommal legyőzte az ELTE BEAC Újbudát az alapszakaszban.

„Sok hullámvölgy volt ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom kifejezetten jól kezdtünk, kezünkben volt az irányítás. Az eredményjelzőn azonban nem látszott meg a sok befektetett energia, hiszen a félidő előtt hagytuk felzárkózni ellenfelünket. A harmadik negyed várakozásainknak megfelelően nagyon harcias és kemény volt. Itt látszódott rajtunk leginkább a pandémia miatti hosszabb kihagyás, elfogyott az erőnk, melynek köszönhetően nem tudtunk úgy összpontosítani, mint előtte és sok hibát vétettünk. A legfontosabb azonban, hogy végig küzdöttünk, kulcsszituációkban sikerült jó döntéseket hozni, ami meghozta a megérdemelt győzelmet. A végén volt egy kis szerencsénk, azonban csak az lehet szerencsés, aki komolyan megküzd érte. Talán nem ez volt a leglátványosabb mérkőzésünk, de megérdemelten győztünk, ez a lényeg” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 63-58 (20-14, 15-18, 11-14, 17-12)