Végig dominálva, 80-45-ös győzelmet aratott a Vasas Akadémia az MTK-Budapest ellen. A mai mérkőzésen támadójátékunk és védekezésünk is kifogástalanul működött.

Dombai Réka hármasával kezdődött a mérkőzés, csapatunk pedig a megszokott módon agresszív letámadással próbálkozott az első perctől kezdve. A vendégek egyik legmeghatározóbb játékosa Süle Krisztina két perc után már két személyi hibával állt, a két faultra azonban három triplával válaszolt az MTK klasszisa. A mérkőzés tétjét mutatta, hogy a csapatok befejezéseiben akadtak hibák, azonban a feszült első tíz percből Földi Attila lányai jöttek ki jobban.Hazai hármasok záporoztak a második negyed elején, előbb Varga Alíz, majd Dombai Réka volt eredményes a vonal mögül. Fiatal irányítónk megdobta tizedik pontját, és egy 11-2-es rohamot követően a vendégek kapitánya, Nagy Dorottya időt kért. Az időkérés azonban nem állította meg a liga legjobb dobóját, aki négy perccel a nagyszünet előtt már 16 pontnál járt. Védekezésünk is jól működött, melynek láthatóan Bach Bogi volt a legmeghatározóbb alakja. Küzdeni akarásból az első félidőben Földi Attila csapata kitűnőre vizsgázott, és 17 pontos előnnyel mehettek pihenni a piros-kékek.Szabó Flóra kettesével nyitott az MTK, melyre Mia Karakasevic válaszolt. Higgadtabb játékot hozott a harmadik tíz perc, a negyed felére a vendégek öt pontot ledolgoztak hátrányukból. A hazai gólcsendet Dombai Réka törte meg egy labdaszerzéssel, majd egy könnyű ziccerrel. A következő MTK akció során a forgatókönyv nem változott, azonban ezúttal Vukov Szonja volt a végrehajtó. Vendég időkérést követően ismét átvette az irányítást a pályán a Vasas, Bach Bogi büntetőivel húsz pont fölé gyarapodott előnyünk a negyed végére.Nem engedtünk ki előnyünk tudatában az utolsó tíz percre sem, Varga Alíz duplája, majd Vukov Szonja hárompontosa fokozta a hangulatot. Bár az MTK mindent megpróbált, annak érdekében, hogy rést találjon a Vasas pajzsán, fiatal csapatunk állta a sarat, és magabiztos, 80-45-ös sikert aratott.

„Gratulálok a csapatomnak, sok nehéz mérkőzést túlgörcsöltünk, olyan meccseket, amiket nyerhettünk volna. Ma túlléptünk ezen, az elejétől jó ritmust diktáltunk, és átlendültünk azokon a holtpontokon, amik sokszor jellemeznek minket egy meccs során. Nagyon boldog vagyok, remélem, hogy mostantól fölfelé ível majd a teljesítményünk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Földi Attila, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – MTK-Budapest 80-45 (18-14, 24-11, 16-12, 22-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Dombai R. 25/9, Bach B. 11/3, Budácsik D. 2, Vukov S. 7/3, Böröndy V. 6, Tóth O. 12, Karakasevic J. 6, Varga A. 10/3, Boros B. 1, Smailbegovic N., Madár K.
MTK-Budapest: Szabó F. 14, Süle K. 12/12, Gróf T. 2, Czirják N. 3, Baksa B. 4, Szeitl V. 2, Weber F. 4, Hegedűs J. 4, Bernáth R., Koch D.