A mai napon ért véget a Nemzetie Leány Kadett B Döntő, melyen a Vasas Akadémia/B a 16. helyen zárt. Farkas Fanni együttese szombaton az UNI Győr NKA ellen kapott ki szoros mérkőzésen. A tavalyi serdülő döntő “visszavágója” jött össze a Kadett/B döntő alsó ágán, mindkét csapatban több névvel találkozhattunk a tavalyi fináléból, rendkívül fiatal keretekkel és nagy reményekkel a jövő szezonra.

Győri kosárral indult a mérkőzés, Tóth Frotti azonban gyorsan válaszolni tudott rá, megkezdve egy 3 perces kosárcsendet, amit sajnos ellenfelünk tudott megtörni. A mérkőzés 6. percig kellett várni a Vasas következő kosarára, ekkor Horváth Borsika kettesével közeledtünk (6-5). Pontszegény öt percet pontgazdag második követett, a hetedik percben Horvát Borsika újabb kosarával először a mérkőzésen vezettünk. Az utolsó percekben öt pontosra növeltük az előnyt, Gálos hárompontosa azonban még pont időben érkezett, egy labdányira csökkentve az előnyt (16-18). Horváth Borsika kezdte meg a pontgyártást a második játékrészben, értékesített büntetője pedig ismét öt pontos Vasas előnyt jelentett (16-21). Kicsit megálltunk támadásban, zsinórban öt győri pontot követően Farkas Fanninak kellett időt kérnie. Nem változott a játék képe, 11-0-s győri rohamot zárt le Gedó Kata kosara 5 perccel a félidő előtt (27-23). A játékrész fennmaradó idejében szépen zárkóztunk, talán a legrosszabbkor jött az ellenfél hárompontosa, így eldőlt, hogy hátránnyal mehetünk a félidei szünetre (34-28). Húsz perc játék után kiemelendő Horváth Borsika teljesítménye, aki ekkor már 11 ponttal és kilenc lepattanóval állt.

Ő kezdte meg a pontgyártást a második félidőben is, két perc játék után két pontra közelítettek meg a lányok ellenfelüket, itt azonban ismét gólcsend következett, 40-38-nál percekig beragadtak a csapatok. Sajnos a győriek léptek rá előbb a gázpedálra, sorozatban szerezték a pontokat, kialakítva ezzel a mérkőzés eddigi legnagyobb különbséget(48-40). Időben észbe kaptak azonban a lányok, Tóth Frotti utolsó pillanatos hárompontosa három pontra olvasztotta a győriek előnyét a játékrész végén (49-46). Győri sorcserével kezdődött a záró etap, Horváth Borsika viszont ismét rést talált a védekezésben, kosarával a második negyed közepe óta először vezettünk (49-50). Ahelyett hogy növelni tudtuk volna az előnyt, többször is hibáztunk védekezésben így a győriek könnyű kosarakkal szerezték vissza a vezetést, és léptek el kicsit ismét, Farkas Fanninak ismét meg kellett szakítania a mérkőzést (60-54). Megindították az utolsó rohamot a lányok, Pácza Blanka kettesével már három pontra zárkóztak, ennél közelebb azonban már nem sikerült, a győriek gyorsan két labdásra növelték a különbséget és nem adtak esélyt a fordításra (67-61). A 25 eladott labda és az 56-40-re elbukott lepattanó párharc sajnos túl soknak bizonyult, hiába játszott nálunk a mezőny legeredményesebb játékosa Horváth Borsika, aki végül 20 ponttal és 14 lepattanóval zárt.

UNI Győr NKA – Vasas Akadémia/B 67 -61 (16-18, 18-10, 15-18, 18-15)

Szíj-Krisánszky Zoé büntetője nyitotta a mérkőzést, melyre Mészáros triplával felelt és bár Bartos Dorottya gyorsan egalizált, a szegediek szorítottak védekezésben és kisebb előnybe kerültek (12-5). Horváth Borsika emlékeztetett a tegnapi teljesítményére, megkezdtük a feltárkózást, Bartos Dorottya büntetői pedig két pontos Szeged előnyt jelentettek az első tíz perc után (14-12). Beindították a motort a lányok, a második percben Tóth Frotti hármasa már három pontos Vasas előnyt jelentett (16-19). Bár Vértes Vanda révén még növeltük az előnyt, kis megingás következett, Tatai kosara már a szegedi egyenlítést jelentette (22-22).
Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol ez, hol az vezetett, Vasas részről szinte mindig más tudott hozzászólni a meccshez, a negyed vége viszont nekünk sikerült jobban, Marton Szilvi zsinórban szerzett négy pontja alakította ki a a félidei 8 pontos különbséget (28-36).

Erősen kezdett a Szeged, az első két támadásból betaláltak, de Vértes Vanda és Gedó Kata révén tartottuk a nehezen megszerzett előnyt, ekkor azonban teljesen megállt a csapat a következő nyolc perc mindössze 4 Vasas pontot hozott, míg a szegediek további 19-et tettek hozzá, teljesen megfordult a mérkőzés képe.
44-42-nél átvette a vezetést a Szeged és bárhogy forgatta a csapatot Farkas Fanni, valahogy semmi nem jött ekkor össze, a negyed végére hét pontos szegedi előnyt regisztrálhattunk (51-44). Tóth Frotti kosarával indult a negyed, amire Bakacsi triplával felelt,Rostás sikeres büntetői pedig először alakítottak ki kétszámjegyű különbséget (56-46). Elfáradtak a lányok, Novák kettese utam már a 20 pontot közelítette a szegedi előny (65-46). Az utolsó percekben indított egy utolsó nagy rohamot Farkas Fanni együttese, Horváth Borsika kosara 10 pontos különbséget, egyben a mérkőzés és a szezon végét jelentette (72-62).

KS Szeged – Vasas Akadémia/A 72 -62 (14-12, 14-24, 23-8, 21-18)