NBI/B-s csapatunk a héten felkészülési tornán vett részt. A Kiss Lenke Akadémia új csarnokában megrendezett három napos küzdelem során három mérkőzést játszottak lányaink, amiből kettő Vasas győzelemmel zárult.

“Első meccsünket a Kiss Lenke KA ellen játszottuk, az első két negyedben még hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Lehetett látni, hogy döcögősen működik az öt-öt elleni játékunk, valamint a rotáció sem működött megfelelően. A szünet után feljavult a játékunk, sok szép megmozdulást láthattunk, gyorsindításokból és üres helyzetekből is tudtunk pontokat szerezni. Védekezésben még bőven vannak hiányosságok, a következő időszakban erre kell koncentrálnunk. A mérkőzésen nyújtott teljesítményéért kiemelném Szilvássy Lillát és Kemény Szofit” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia – Vasas Akadémia 68-85 (18-17, 21-21,16-23, 13-22)

“Szombati második meccsünkön a Szeged ellen léptünk pályára, az első tíz perc ritmustalansága után magára talált a csapat. Sebességünknek és pontos játékunknak köszönhetően láthatóvá vált a különbség a két csapat között. A második negyedben volt a legszebb és leghatékonyabb a játékunk, amiért mindenkit megdicsérek. A harmadik játékrésztől csökkent a sebességünk, ám ennek ellenére is tudtuk növelni az előnyt és magabiztosan nyerni. Kiemelném Van Rijs Dóra játékát, akinek köszönhetően junior csapatunk olajozottan működött, vezérletével a cserék is bátrabban szálltak játékba. Továbbá szép játékával Ulrich Zoé és Kemény Szofi hívta fel magára a figyelmet” – tette hozzá Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – Szeged 71-29 (11-7, 29-11, 16-3, 15-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 12/3, Szilvássy L.7, Kemény Sz. 13, Vágó A. 8, Igaz E. 7, Glatz B. 10/6, Ulrich Z. 9/3, Van Rijs D. 7/3

“Sajnos nem sikerült nyernünk a vasárnapi és egyben utolsó találkozón az MTK ellen, aminek több oka is van. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést (9-1) és nemcsak védekezésünk volt gyenge, támadójátékunk sem volt az igazi. Rossz ritmusban játszottunk, nem kommunikáltunk egymással, így nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Többféle szerkezettel is megpróbálkoztunk, hibáinkat azonban rendre büntette ellenfelünk. Hiába volt kiélezettebb a küzdelem az első negyedet követően, az első tíz perc megalapozta a mérkőzést, így az MTK nyerte a tornát. Tanulságos meccset játszottunk, nagy potenciál van ebben a csapatban, de sokat kell még dolgoznunk. Kiemelném Szilvássy Lilla és Igaz Eszter játékát, akik vezérei voltak a csapatnak ezen az összecsapáson” – értékelt Igor Skocovski.

MTK-TFSE – Vasas Akadémia 53-43 (16-6, 10-10, 13-10, 14-17)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia:Láng-Miticzky B. 7/3, Szilvássy L. 9, Kemény Sz. 7/3, Vágó A, Igaz E. 8, Glatz B., Ulrich Z. 4, Van Rijs D. 6,