A Vasas Akadémia edzői csapata három taggal bővült. Az új trénerek a legkisebb korosztályokban igyekeznek nagyot alkotni.

Ambrus Szandra és Farkas Fanni tavaly még a Vasas Akadémia felnőtt NB1/A-as csapatában játszottak, az idei szezonban viszont már a kispadon, edzőként kezdenek. A két barát az idei szezontól a Kenguru korosztályt vezeti, elmondásuk szerint óriási megtiszteltetés, hogy bizalmat kaptak az Akadémiától, és kipróbálhatják magukat ebben a szerepben is.

„Szanival mindent meg tudunk beszélni, legyen az technikai vagy magánéleti dolog, ez biztosan segíti majd a közös munkát. Az elkövetkezendő egy év rengeteg kihívást tartogat számunkra, hiszen nehéz megtalálni azt a határt a gyerekekkel, hogy meglegyen az edző-játékos és a baráti viszony is. Igyekszünk változatos edzéseket tartani, amiben természetesen rengeteg játékos elemet csempészünk.” – mondta Farkas Fanni, a Kenguru csapat edzője.

 

„Kenguruban gyakorlatilag az alapoktól kezdünk minden tekintetben. A legfontosabb, hogy megszerettessük a gyerekekkel a sportágat. Nem egyszerű megtalálni a lányokkal a közös hangot, főleg úgy, hogy itt nemcsak edzőnek kell lenni, hanem valamilyen szinten neveljük, tanítjuk is a gyerekeket. Fancsival azt a célt tűztük ki, hogy minden meccsünket megnyerjük, igyekezve ezzel fenntartani a gyerekek motivációját és kedvét magához a játékhoz.” – mondta Ambrus Szandra, a Kenguru csapat edzője.

 

Harmadik új edzőnka Gyerek korosztályban veszi át az irányítást. A szombathelyi születésű Kiss Máténak nagy elvárásai vannak csapatával, és saját magával szemben is.

„Ebben a korosztályban már nagy hangsúlyt fektetünk az erőnlétre és az állóképességre is. Nehéz megtalálni az arany középutat, mert ha túl szigorú vagy akkor egy idő után nem figyelnek rád, de ha túl vicces és engedékeny vagy akkor pedig nem vesznek komolyan. Úgy érzem, eddig nagyon jól megtaláltuk a közös hangot a lányokkal, biztos vagyok benne, hogy erős kis közösséget fogunk alkotni.” – mondta Kiss Máté, a Gyerek csapat edzője.