Múlt hétvégén rendezték a Török Kupát, amire U18-as, U16-os, valamint U11-es korosztályunk is meghívást kapott.

Junior csapatunk a DVTK Akadémia, valamint a Török Flóris Törekvés SE ellen nézett farkasszemet, Igor Skocovski csapata pedig mindkét mérkőzésen győztesen hagyhatta el a pályát.

“Nehéz volt olyan meccset játszani, ahol futó óra volt. A játékos rotáció leginkább arról szólt, hogy gyakoroljuk az új figurákat, és javítsunk a védekezésen. Sok hibával játszottunk, ám a mérkőzés végén bekeményítettek a lányok védekezésben, hatékonyabban sikerült kivitelezni az edzésen gyakoroltakat, amiért gratulálok a csapatnak” – mondta a junior csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – DVTK Akadémia 38-36 (8-7, 10-9, 5-10, 15-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Boros L. 3, Vígh B. 11, Dúl T., Siklós D. 2, Mudra V. 1, Kuncz P., Lőrinczy P. 3, Salamon Zs. 10, Nagy L. 2, Kun R., Szeremy V., Kuncz P., Altmann A.6“A második mérkőzésen hasonlóan kezdtünk, de az utolsó negyedben újra összeállt a játékunk, és látványos támadások mellett hatékonyak voltunk védekezésben is. A kemény védekezés, besegítés, és okos támadójáték mindenképp dicséretet érdemel. Sok munka vár még ránk, azonban jó úton haladunk. Gratulálok a csapatnak” – mondta Igor Skocovski.

Török Flóris Törekvés SE – Vasas Akadémia 45-63 (15-15, 12-14, 12-13, 6-21)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Boros L. 2, Vígh B. 8, Dúl T. 2, Siklós D. 11, Mudra V. 7, Kuncz P. 7, Lőrinczy P. 4, Salamon Zs., Nagy L. 2, Kun R. 8, Szeremy V., Kuncz P. 3, Altmann A.9

A juniorokhoz hasonlóan kadett csapatunk is a DVTK Akadémia és a Török Flóris Törekvés SE ellen lépett pályára. Nem sok hiányzott ráadásul ahhoz, eredményben is hasonlóan zárjanak U16-os lányaink.

“A harmadik negyed kivételével egált játszottunk ellenfelünkkel. Örültem, hogy ilyen tartása volt a betegségek és sérülések miatt szokatlan szerkezetben felálló csapatunknak, valamint hogy minden játékosunk pályára tudott lépni éles szituációban. A védekezésünk sokat fejlődött az elmúlt hetekben, de még nem lehetünk elégedettek. Emiatt dicséretet érdemel Van Rijs Luca és Aho Tyra, de ahhoz még dolgoznunk kell, hogy a csapatvédekezést is dicsérni tudjuk. Támadójátékunk időszakonként gyors és ötletes volt, de még nem tudtuk megfelelően kihasználni a magassági fölényünket. Ezeken dolgozunk tovább és gratulálunk az ellenfélnek” – mondta a kadett csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia – DVTK Akadémia 49-55 (16-16, 14-12, 7-17, 12-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Van Rijs Luca 12, Aho Tyra 7/3, Tóth Boglárka 2, Antal Fanni 5, Kádár Orsolya 12, Rubint Ágnes 5, Király Alexandra, Záboji Tita, Fogarasi Kincső 2, Hámori Bernadett 2, Istenes Zsuzska 2“Az első negyedben agresszív védekezésünknek és agilis támadójátékunknak köszönhetően húsz pontos vezetésre tettünk szert. A további negyedekben alkalmunk volt mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, és különböző összetételekben gyakorolni azokat a játékelemeket, amiket az edzéseken tanultunk. Ez a két mérkőzés jó lehetőség volt arra, hogy felmérjük, hol tartunk most, kire milyen feladatot lehet rábízni, és hogyan építkezzünk tovább. Köszönjük a Törekvés SE meghívását” – mondta Diósadi Deák Éva.

Török Flóris Törekvés SE/A – Vasas Akadémia 25-55 (6-26, 8-6, 2-11, 9-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Van Rijs Luca 8, Aho Tyra 8, Van Rijs Dóra 2, Antal Fanni 12, Rubint Ágnes 9, Kádár Orsolya 6, Tóth Boglárka, Király Alexandra 2, Záboji Tita, Fogarasi Kincső, Hámori Bernadett 6, Istenes Zsuzska 2, Ulrich Zoé

A nagyokon kívül U11-es korosztályunk is képviselte magát a Török Kupán.

“A Kupán próbáltuk a lányokat úgy forgatni, hogy mindenki lehetőség kapjon a játékra. A mérkőzést nagyon álmosan kezdtük, így nagyon sok hibát vétettünk támadásban és védekezésben egyaránt. Próbáltuk a lányokat motiválni és ösztönözni, de látszik, hogy az elején vagyunk, és sokat kell még fejlődnünk. Kiemelném az utolsó negyedet, ahol a lányok csapatként játszottak, és viszont láttuk az edzésen tanultakat, így a negyedet 15 – 6-tal zártuk” – mondta a gyerek csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Török Sasfiókák 25-46
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:
Molnár Zara 10, Toman Zsófi 6, Jusztin Áfra 3, Márton Lia 2, Bacsa Szonja 2, Mayr Jana 2“A második meccsen a lányok remekül helyt álltak azokban a feladatokban, melyeket kértünk tőlük. A kosaraink nagy részét szerzett labdából vagy gyors indításból szereztük. Sok passzal játszottunk, és ösztönöztük őket a befutásra, ami sokszor meghozta gyümölcsét. Örültünk, hogy részt vehettünk ezen a Kupán, mert képet kaptunk mi is, hogy miben kell még fejlődnünk. Gratulálok mind a két csapatnak” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Nyíregyháza Kosársuli – Vasas Amazonok 16-75
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:
Pácza Blanka 24, Firle-Kiss Bora 10, Tóth Frotti 10, Vértes Vanda 10, Tompa Noémi 6, Karli Dóra 6, Bacsa Szonja 4, Márton Lia 3, Bogdán Fanni 2

Köszönjük a Török Flóris Törekvés SE meghívását!