Mozgalmas hétvége előtt állnak edzőink és játékosaink, az U16/B csapat mellett az U11 és U12-es korosztály is megkezdi szezonját.

Szombaton és vasárnap rendezik az országos leány kadett bajnokság selejtezőjét. A Vasas Akadémia U16/B együttese Nyíregyházán lép pályára, ahol a Széchenyi KA, a Zsíros Akadémia és a Nyíregyházi Kosársuli lesznek az ellenfelek. A nagy utazás előtt, Diósadi-Deák Évával, a csapat edzőjével beszélgettünk: „A hétvége egy erőfelmérő lesz számunkra, hiszen ebben az összeállításban most játszanak először a lányok. 2004/2005-ös gyerekek alkotják az U16/B korosztályt, akik tavaly még serdülőben játszottak. Nyíregyházán tehát nemcsak ellenfeleink, hanem saját csapatunk erejét fogjuk felmérni, mindezt úgy, hogy igyekszem mindenkinek kellő mennyiségű játékidőt biztosítani a bizonyításra”.

Két legkisebb korosztályunk, az U11 és U12-es is a Török Kupán vesz majd részt a hétvégén, mindkét csapatra két-két mérkőzés vár majd. Kiss Máté lányai a Törekvés SE és a Széchenyi KA ellen fognak játszani, ráadásul ebben a szezonban először. „Zalakaroson volt már egy felkészülési tornánk, azonban ott még nem volt teljes a keret. Most először áll mindenki a rendelkezésemre, és sok játékos nem volt még meccs helyzetben. A lányok nagyon lelkesek és fogékonyak az edzéseken, remek közösség alakult ki az elmúlt egy hónapban, igazi csapatként dolgozunk. Bízom abban, hogy ez meccshelyzetben is látható lesz rajtunk.” – mondta Kiss Máté, a gyermek csapat edzője.

Kenguru korosztályunk a hétvégén átesik a tűzkeresztségen, hiszen a lányok ebben a szezonban nem játszottak még mérkőzést. Ennek ellenére az edzések remek hangulatban telnek, a gyerekek rengeteget fejlődtek, motiváltak és játékra készek. „Meccs szempontjából teljesen null kilométeresek vagyunk, éppen ezért izgatottan várja az egész csapat mindkét mérkőzést. A gyerekek nagyon szorgalmasan dolgoztak az elmúlt hetekben. Remélem, mindenki jól fogja magát érezni, mi edzők pedig sok edzésen gyakorolt mozdulatot fogunk viszontlátni a meccseken.” – mondta Farkas Fanni, a kenguru csapat edzője.