A tervezett kettő helyett egy mérkőzés várt a Vasas Amazonokra a gyerek bajnokság nyolcadik fordulójában. A BEAC elleni győzelmet követően lányaink az előkelő harmadik helyet zsebelték be az idei szezonban.

„Az utolsó fordulóban szerettük volna megmutatni, hogy mennyit fejlődtek a játékosok a szezon alatt. Ez hellyel-közzel sikerült is. A meccsen az első perctől kezdve hullámzóan játszottunk, az egyik pillanatban nyugodtan kosaraztunk, szép kosarakat dobtunk, majd belementünk a BEAC-os lányok által diktált rohanásba, amiből nem mindig jöttünk ki jól. Szerencsére a döntő pillanatokban mindig helyén volt a szívük a lányoknak, mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holt pontokon, így sikerült megszereznünk a győzelmet és ezzel 3. helyen zártuk az idei gyerek bajnokságot. Szeretném kiemelni Szofi bátor játékát, Vanda rengeteg lepattanóját, Blanki gyönyörű betöréseit, illetve Fanni szuper védekezését. Büszkék vagyunk a lányokra, a nehézségek és kevés közös edzés ellenére is kihozták magukból a maximumot, igazi csapatként játszottak” – értékelt a csapat edzője, Farkas Fanni.

BEAC Újbuda – Vasas Amazonok 52-62 (13-19, 8+7-10+5, 14-10, 10-18)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Vértes Vanda 11, Béres-Nagy Szofi 10, Pácza Blanka 10, Tóth Frotti 9, Firle-Kiss Bora 7, Bogdán Fanni 6, Toman Zsófi 5, Bodnár Sári 2, Tompa Nonó 1