Kadett/A csapatunk a BEAC Újbuda KA ellen folytatta a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntőjét Pécsen. Remekül kezdték lányaink a mérkőzést, a folytatásban azonban zárkózni tudott ellenfelünk. Egylabdás meccs lett a végén, amit a Vasas Akadémia 70-72-re tudott megnyerni, így győzelemmel zártuk a csoportkört.

A döntő eddigi két mérkőzésével ellentétben most repülőrajtot vett csapatunk, Benyovszki vezérletével, aki a Vasas első 7 pontját szerezte korán el tudtunk húzni. Épp az előbb említett játékos találatával alakult ki először kétszámjegyű különbség bő öt perc játék után, ellenfelünk ezidáig mindössze egyetlen kosárnak örülhetett. Támadójátékunk mellett a védekezés is a helyén volt, a BEAC csak komoly munka árán tudta megközelíteni gyűrűnket (6-23).

Hruby találatát követően Kendelényi büntetőivel húsz fölé nőtt előnyünk, melynek köszönhetően némileg megkönnyebbült csapatunk. Néhány eladott labdának köszönhetően erőre kapott és ritmust váltott ellenfelünk, a magabiztos vezetés pedig lassacskán olvadni kezdett. Tíz pont alá is beköszönt a BEAC egy perccel a szünet előtt, a különbség pedig mindössze 6 pontra csökkent az első félidő végére.

Nyílt sisakos küzdelem vette kezdetét a harmadik negyedben, lányaink erőn felül küzdöttek azért, hogy kézbe tartsák az irányítást, fővárosi riválisunk pedig igyekezett ott folytatni, ahol a második játékrészben abbahagyta. Láng-Miticzky hárompontosa adott erőt a Vasasnak ráadásul a vendég kispad nemsokkal később újabb Láng-Miticzky triplának örülhetett, amivel ismét 10 pont lett a különbség. Jobban megbecsülték ezúttal az előnyt lányaink és bár komoly erőket mozgósított a BEAC, állták a sarat lányaink.

Gréts egyszemélyes hadseregként vitte előre ellenfelünket, komoly fejtörést okozott az ő hatástalanítása. Szerencsére mindig volt valaki csapatunkból, aki tolt egyet a szekéren, nem engedtük közelebb a BEAC-ot. Komoly izgalmakat hozott azonban az utolsó egy perc, amikor Séllei hárompontosával mindössze 2 pontra megközelített minket ellenfelünk. Láng-Miticzky passzából Herzog higgadtsága ért két pontot Vasas oldalon, amire válaszul megint kaptunk egy triplát. Egyetlen pont volt már csak a két csapat között, a BEAC idő hiányában faultolni kezdett. Herzog állhatott a büntetővonal mögé, a két kísérletből egy gyűrűt talált, így 70-72-re módosult az állás. Egy időkérést követően riválisunk mindent egy lapra téve hárompontossal próbálkozott, ami nem ment be, a Vasas pedig megnyerte a csoportkör záró mérkőzését.

“Jó ütemű első negyed után befejeztük a védekezés és a lepattanószedést. Nem szabad huszonvalahány pontokat engedni az ellenfélnek negyedenként, ha a jövőben meccseket akarunk nyerni! Az első negyedért viszont hatalmas gratuláció a lányoknak” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

BEAC Újbuda KA – Vasas Akadémia 70-72 (6-23, 21-10, 21-22, 22-17)
Pontszerzők:
BEAC-Újbuda KA: Séllei 12/3, Szauter 2, Maschl 2, Gréts 32/3, Németh 12/6, Kókány 4, Szücs 6.
Vasas Akadémia: Molnár 6, Czirkos 5, Benyovszki 13, Herzog 5, Igaz 5/3, Harmati 2, Láng-Miticzky 18/12, Kendelényi 4, Duka 8/6, Hruby 6