Rendkívül szoros mérkőzést hozott a bajnokság 3. fordulója, melyen a Vasas Akadémia az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadta. Jól kezdték a mérkőzést lányaink, már az első negyedben tíz pontos előnyünk is volt. Ellenfelünk azonban nem tört meg, apránként ledolgozta a hátrányt, így végletekig kiélezett végjátéknak lehettek szemtanúi a meccsre látogató nézők. A hajrában a szekszárdiaknak jött ki jobban a lépés, melynek köszönhetően ők örülhettek jobban a dudaszót követően.

Feszült hangulatban kezdődött a találkozó, látszott, hogy minkét csapat számára nagy téttel bír a mérkőzés. Madár Eszti sikeres büntetői hozták meg az első jegyzett találatokat, amit Schaquilla Nunn egy közeli kettessel duplázott meg. Magabiztosnak tűntek lányaink, de bő két perc játékot követően Boros duplájával megszülettek az első szekszárdi pontok is. Nunn ismét eredményes tudott lenni, amire Vivians egy hármassal válaszolt, egy pontra csökkentve a különbséget. Légiós centerünk vette legjobban a rajtot, az első negyed felénél már hat pontot jegyzett. Smailbegovic Nadia is csatlakozott a pontszerzők táborába, először büntetőkből tudott eredményes lenni fiatal játékosunk, majd egy triplát is értékesített, aminek köszönhetően hat pontra elhúztunk. Studer hármassal válaszolt a túloldalon, a Vasas akaratereje azonban nem csökkent. Tóth Orsi szép megmozdulását követően Smailbegovic Nadia újabb hárompontossal ugrasztotta fel a hazai közönséget, Salamon Zsófi ziccerével pedig tíz pontosra duzzadt előnyünk. A Szekszárd légiósai igyekeztek csökkenteni a különbséget, ám Pardee három büntetőinek köszönhetően távolt tudtuk tartani ellenfelünket.

Egyik csapatnak sem sikerült gyűrűbe tuszkolni a labdát a második játékrész elején, szűk két percet kellett várnia a közönségnek az első találatra. Szerencsés Tami nevéhez írhatták a pontokat, amivel tíz fölé távolodtunk. Igyekezett újat mutatni ellenfelünk, de nyugodt vérmérséklettel játszottunk és mindenre volt válaszunk. Remekül játszottunk, ami némileg megzavarta a szekszárdiakat, nem csoda, hogy a negyed feléig tartani tudtuk az előnyt. Goree és Vivians jelentette a legnagyobb fejtörést lányaink számára, akik szép lassan felzárkóztatták a vendégeket. Annyira jól sikerült a szekszárdi roham, hogy félidőre egyetlen pontra csökkent a különbség.

A szünetből visszatérve nagy biztatást kaptak lányaink a szurkolóktól a pályára lépve, Katrina Pardee meg is hálálta a tapsot egy duplával. A KSC sem tétlenkedett, Boros és Goree jóvoltából a vezetést is átvették a vendégek, Smailbegovic Nadia triplája azonban a legjobbkor jött. Fej-fej melletti küzdelem vette kezdetét a pályán, hol egyik, hol másik csapat vezetett. Az áttörést Katrina Pardee hárompontosa jelentette a negyed közepén. Egy kicsit megnyugodhattunk és rendezni tudtuk a sorokat. A túloldalon Studer megszerezte negyedik faultját, amivel a kispadra kényszerült, újabb fejtörést okozva ezzel a vendég kispadnak. Pótolni tudta ellenfelünk elsőszámú irányítóját, Wallace és Hebard pontjainak köszönhetően egy pontra csökkentették a különbséget a negyed végére.

Nagy izgalmakat hozott az utolsó játékrész, mindkét vezetőedző harcra buzdította játékosait. Öt játékosnak azonban vigyáznia kellett, hazai oldalon Papp Dia és Katrina Pardee, a vendégeknél Studer, Vivians és Wallace ugyanis négy-négy személyi hibával álltak. A szekszárdiak örülhettek először, Vivians találatával átvette ellenfelünk a vezetést. Nem tartott azonban sokáig az öröm, Katrina Pardee újabb hárompontossal borzolta a kedélyeket, majd Papp Dia is betalált. Nagy volt az adok-kapok a pályán, Boros triplájával és Vivians duplájával újra szekszárdi percek következtek. Három percen belül voltunk, amikor Smailbegovic Nadia öt pontjával előbb egyenlítettünk, majd újra átvettük a vezetést. Vendég időkérés következett, ami után összesen négy büntetőhöz jutott ellenfelünk. Másfél perccel a vége előtt azonban még semmi sem dőlt el, Hebard sikeres ziccerével azonban ismét a KSC került lépéselőnybe. MIlos Pavlovic kért ezúttal időt, hogy megbeszélje tanítványaival a végjáték forgatókönyvét. Katrina Pardee kapta meg a bizalmat, őt keresték a csapattársak, ám a ráemelt hárompontos nem esett be a gyűrűbe. Vészesen fogyott az idő, huszonnégy másodpercünk maradt, amikor ismét légiósunk kezében kötött ki a labda. Pardee ezúttal sem járt sikerrel, így kénytelen voltunk szabálytalankodni, hogy megállítsuk az órát. Studer dobhatott kettőt, aki nem hibázott. Bár az akaraterő megvolt, nem maradt időnk a fordításra, a Szekszárd tehát 64-69-re megnyerte a mérkőzést.

Úgy gondolom, a játék minden elemében mi voltunk a jobbak, kivéve a 25 eladott labdát, ez pedig a győzelembe került ma. Meg kell tanulnunk a különbséget a gyors játék és a kapkodás között. Gyermeteg hibákat vétettünk sok esetben, hiányoznak azok a rutinos játékosok, akik tudják hogyan kell egy ilyen végjátékba bele menni. A vereség ellenére örülök annak, hogy a csapat ilyen szépen összeszedte magát a néhány napja szenvedett vereséget követően. Tudjuk, hogy rutinban óriási különbség van egy Vasas és egy top 4-es csapat között, de ez az elszántság mindenképp azt mutatja számomra, hogy jó úton járunk, csak sokat kell még dolgoznunk – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 64-69 (25-16, 12-20, 17-17, 10-16)

Fotó: Makó Éva