U18-as csapatunk hétfőn a junior bajnokság rájátszásában az NKA Pécset fogadta hazai pályán. Rosszul kezdtük a találkozót, s bár a félidő után kézbe tudtuk venni az irányítást, nem sikerült győznünk.

„Ismét egy olyan mérkőzést játszottunk, ahol a sok befektetett energia és a jó ritmus nem hozta meg a gyümölcsét. Sokat hibáztunk a találkozó elején, ami rányomta a bélyegét az egész meccsre. Kihagyott ziccerek, rossz döntések jellemeztek minket támadásban, de védelmünk sem volt hibátlan. Könnyű kosarakat tudott szerezni ellenfelünk, míg nekünk minden egyes pontért komolyan meg kellett küzdenünk. A harmadik negyedben látványosan feljavult a játékunk, máshogy alakult volna ez a találkozó, ha az elejétől így játszottunk volna. A kemény védekezésünk visszahozott minket a meccsbe. Sok energiát tettünk az utolsó negyedbe, de a legvégén a vendégek pontosabbnak bizonyultak, ami a győzelmet is meghozta számukra. Fájó ez a vereség, de sokat tanulhatunk belőle. Külön szeretném kiemelni Dúl Terkát (22 IBM, 23 pont, 4/11 tripla, 3 assziszt, 4 szerzett labda) és Kun Ritát (19 IBM, 7 pont, 17 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 3 assziszt)” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 56-59 ( 7-10, 15-22, 16-8, 18-19 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Antal F., Van Rijs L. 4, Dúl T. 20, Siklós D.11, Van Rijs D., Kuncz P. 13, Lőrinczy P., Nagy L. 6, Kun R. 6, Hámori B. 2, Kuncz B. 2, Tóbel L.
NKA Pécs: Kohn P., Laczkó S. 8, Orbán A., Habling L.11, Fenyvesi P., Olawuyi A. 18, Kötő L. 6, Palásti J. 11, Nagy R. 2, Kropp P., Szakolczi D.3