Serdülő/B csapatunk vasárnap Miskolcra látogatott, ahol két kemény ellenfél várt lányainkra. Az MVSI Vadmacskák elleni találkozón csupán egy hajszálon múlott a győzelem, a DVTK Akadémia/A már a találkozó elején tudatta, nem tervez kikapni hazai pályán.

„A mérkőzés előtt arra kértük a lányokat, hogy az első perctől fogva mi uraljuk a játékot. Ez sajnos nem sikerült az első ötösnek megvalósítania, mert megijedtünk az ellenféltől. Szétesett a támadásunk, védekezésben pedig rengeteg faultot beütöttünk. A második negyedben átvettük a vezetést, amit nem tudunk megtartani a meccs végéig. Az egész mérkőzésen megilletődve, zavartan játszottak a lányok, amit nem igazán értettem. Hetek óta nagyon jól edzenek, illetve az ellenfélnél jóval technikásabbak a lányok. Ennél sokkal de sokkal többre képes a mi csapatunk, amit már nem egyszer be is bizonyítottak. Ezt a vereséget az utolsó fordulóban ki kell és ki is fogjuk javítani, mert bízom a lányokban, a csapatunkban. Kiemelném Kárpáthegyi Léda ponterős játékát (16 pont, 8 lepattanó, 12 IBM), Bori Liza csapatkapitányhoz illő játékát (11 pont, 12 lepattanó, 5 szerzett labda, 10 IBM), illetve Ács-Sánta Katát, aki 11 lepattanót szedett össze” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – MVSI Vadmacskák 47-49 (6-9, 18-15, 9-15, 14-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kárpáthegyi Léda 16, Bori Liza 11, Gergely Petra 5, Polt Gréti 4, Muszka Zita 2, Puskák Lili 2, Tóth Frotti 2, Bartos Dorottya 2, Pácza Blanka 2

„A meccs első labdája a miénk volt, amiből kiharcoltunk egy faultot, viszont nem tudtuk értékesíteni a büntetőket. Ezután egy 15-0-ás rohanást kaptunk, ami megpecsételte az első félidőt. A második játékrészben megcsillant az az agresszivitás és tudás, amit tudnak a lányok. Az utolsó negyedben több szerzett labdánk, szép megmozdulásaink voltak, ami bizakodásra ad okot. Ilyen utolsó 15 perces játékkal ki lehet kapni akkor is, ha a végeredmény ezt nem igazán tükrözi. Tetszett a lányok agresszivitása és az a tűz, ami ha az első meccsen jelen van bennük, akkor megszerezhettük volna az első győzelmünket. Így viszont ez a következő fordulóra tolódik, ahol egy célunk van. Két győztes mérkőzéssel távozni” – értékelt Ambrus Szandra.

DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/B 78-32 (22-3, 26-9, 15-7, 15-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Gergely Petra 7, Tóth Frotti 6, Bartos Dorottya 4, Pácza Blanka 3, Szabó Noémi 2, Muszka Zita 2, Kollár Kata 2, Bori Liza 2, Kárpáthegyi Léda 2