Fantasztikus teljesítményt nyújtott a Vasas Akadémia felnőtt csapata a Sopron Basket ellen. Földi Attila lányai 73-79-re kaptak ki a bajnoki éllovas, tavalyi Euroliga ezüstérmes együttestől. Az idei szezonban egy csapat sem szorongatta meg ennyire a Sopront, ráadásul a magyar bajnokságban eddig mi dobtuk nekik a legtöbb pontot.

A mérkőzés előtt az öltözőben Földi Attila azt kérte lányaitól, úgy álljanak hozzá a Sopron elleni találkozónak, hogy ez nem egy előre lefutott meccs. Az első negyed játékképe alapján ez sikerült is. Végig fej-fej mellett állt a két csapat, és csak az utolsó másfél percben engedtünk két könnyebb kosarat, ami a két csapat közötti különbséget jelentette a negyed végére.Továbbra is egálban volt a két csapat, külön öröm, hogy ebben a negyedben 20 pont alatt tudtuk tartani a Sopront a negyedben. És mivel a tavalyi Euroliga ezüstérmesről beszélünk, ez kifejezetten nagy szó. Az előzőnél kisebb különbséggel veszítettük el a negyedet, de a játék képe alapján látható volt, hogy nincs különbség a két csapat között.
Számítani lehetett arra, hogy a szünet után a Sopron reagálni fog az első félidőre, fokozza az iramot, és megpróbálja eldönteni a meccset. Nagyobb nyomást tettek ránk védekezésben, de lendületünknek és precíz játékunknak köszönhetően tartottuk a tempót. Játékosaink szinte hibátlanul teljesítették az utasításokat, támadásban kerestük a gyenge pontokat, és ismételten nem engedtük ellógni ellenfelünket.A kudarcba fulladt ritmusváltást követően a negyedik negyedben egy görcsös Sopron lépett pályára, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a bajnokság eleje óta tartó veretlenségi szériájuk ne Pasaréten szakadjon meg. Csapatunk lelki ereje azonban nem apadt, és másfél perccel a vége előtt még letámadással is próbálkoztunk annak érdekében, hogy labdát tudjunk szerezni a bravúr érdekében. És bár győznünk nem sikerült, 73 ponttal a bajnokság eleje óta a Vasas Akadémia dobta a legtöbb pontot a Sopronnak.„Óriási élmény volt ma a fiataljainkat nézni, ahogy remekelnek egy olyan csapat ellen, ami Európa top csapatai közé tartozik. Dombai Réka sokadjára mutatja klasszisát, Tóth Orsi, Varga Alíz és Sara Heljic teljesítménye pedig elképesztően ível fölfelé. Azonban ne menjünk el szó nélkül azok a játékosok mellett sem, akik szívüket lelküket kiteszik a pályára. Csapatkapitányunk, Mia Karakasevic azon kevés légiósok közé tartozik, aki nem az egyéni statisztikát tartja szem előtt, hanem a csapat teljesítményét. Ez elmondható Vukov Szonjáról is, aki csapatunk egyik leghálásabb játékosa, hiszen minden feladatot elvégez a pályán, amire megkérem. Csapatként pedig jó látni azt, hogy a munkánk folyamatosan felfelé ível, és együtt fejlődünk. Muszáj továbbra is a realitások talaján maradnunk, és bár nagyon boldoggá tesz minket egy ilyen teljesítmény, tudjuk, hogy mik a céljaink, és kik az ellenfeleink ebben a harcban. Büszke vagyok a csapatomra” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat az alábbi linken lehet megtekinteni: https://youtu.be/2eX8IGmkQms

Teljes statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_963

Vasas Akadémia – Sopron Basket 73-79 (17-21, 14-17, 20-21, 22-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Böröndy V. 6, Heljic S. 13, Varga A. 9, Dombai R. 19, Tóth O. 15, Karakasevic J. 7, Vukov S. 4, Boros B., Madár K., Hizsnyik D.
Sopron Basket: Czukor D. 7, Dubei D. 7, Crvendakic A. 10, Dupree C. 15, Turner Y. 6, Weninger V. 2, Zahui Bazoukou A. 15, Fegyverneki Zs. 3, Határ B. 10, Licskai Z. 4, Varga K.