Ismét csodatétel közélben járt a Vasas Akadémia felnőtt csapata, amely három pontra kapott ki a bajnoki tabella élmezőnyébe tartozó ZTE NKK-tól. Földi Attila lányai tíz pont fölötti hátrányból is fölálltak, így a végjáték az utolsó másodpercig tartogatott izgalmakat.

Jefimija Karakasevic kosarával kezdődött a mérkőzés, majd egy védő lepattanót követően ismét a mieink támadhattak. Nem sikerült növelnünk az előnyt, ráadásul a másik oldalon a ZTE is megkezdte a pontgyártást. Egy vendég rövidzárlatot követően Bach Bogi maradt tisztán, aki nem hibázott, és értékesítette a hárompontost. Rohanásba fulladt a negyed közepe, amibe hibák is bele csúsztak mindkét oldalon, azonban Földi Attila lányai hét és fél percig tartani tudták az előnyt. A negyed végére Vukov Szonja is feliratkozott a pontdobók listájára, így 15-14-es eredménnyel várhattuk a folytatást.ZTE duplával kezdődött a második játékrész, amire Tóth Orsi válaszolt egy gyors ziccerrel. Hazai oldalon Bach Bogi után Dombai Réka vállalta magára a pontgyártást, előbb egy triplával, majd egy kettessel járult hozzá az eredményhez. Két és fél perccel a negyed vége előtt nőtt először a különbség öt pont fölé, lányaink azonban nem adták fel a harcot. Ennek ellenére, ha minimálisan is, de nőtt a vendégek előnye, így 29-36-os eredménnyel mehettek pihenni a felek.A félidőt követően elhúzott a ZTE, tíz pont fölé is nőtt a különbség, azonban négy perccel a negyed vége előtt szárnyra kaptak lányaink, és ledolgozták a hátrányt négy pontra. Nagy harcot hozott a folytatás a pályán, az eredmény azonban nem nekünk kedvezett, így hat pontos hátrányból várhattuk az utolsó felvonást.Parker nyitotta a záró negyedet, ám ismét elkezdtük behozni a lemaradást. Előbb Dombai Réka értékesítette a kettő plusz egyes szituációt, amellyel öt pontra zárkóztunk. Ezután Varga Alíz három pontra hozta fel csapatunkat, majd ismét Dombai Réka tempójával 52-53-as eredménynél a vendégek mestere, Gáspár Dávid időt kért. A folytatásban a ZTE rendezni tudta sorait, így négy perccel a vége előtt négy pontos hátrányban voltunk. Természetesen nem adtuk fel a mérkőzést ekkor sem, lányaink a végsőkig harcoltak, a győztes kiléte pedig az utolsó másodpercekig bizonytalan volt. Hat másodperccel a vége előtt a hosszabbításért támadhattunk, melyhez azonban három pontra volt szükségünk. Nem talált gyűrűbe az utolsó dobásunk, így bár óriásit küzdve, nem sikerült borítunk a papírformát.“Fájó vereség ez, leginkább azért, mert meglehetett volna ez a meccs. Közel jártunk a győzelemhez, és a végjáték rajtunk múlott. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, jobb százalékkal dobjuk a büntetőt, akkor lehet esélyünk egy ilyen kiélezett végjátékban. Sajnálhatjuk, hogy elszalasztottunk egy ilyen lehetőséget, viszont nem tudok haragudni a csapatra. Mindenki mindent megtett, mindenki maximálisan küzdött. Egyet tudok megígérni, ezt fogjuk csinálni a végéig” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – ZTE NKK 57-60 (15-14, 14-22, 16-15, 12-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 2, Böröndy V. 6, Varga A. 8, Karakasevic J. 7, Dombai R. 16/3, Tóth O. 8, Heljic S. 2, Bach B. 8/3, Boros B., Budácsik D., Madár K., Smailbegovic N.
ZTE NKK: Koziar S. 5, Pusztai P. 14, Szalay V. 5/3, Horti D. 8, Boonstra J. 2, Maltsi E. 6, Parker N. 10, Benke S. 5, Kovács G. 5/3, Preisinger B.