A Vasas Akadémia felnőtt csapata lejátszotta első mérkőzését a PEAC-Pécs ellen a Tippmix Női NBI/A Play Off-jának 5-8. helyezéséért folyó küzdelmében. A mérkőzés elején elhúzott ellenfelünk, a találkozó középső szakaszában azonban uralni tudtuk a játékot. Nem mosolygott ránk a szerencse az utolsó percekben, így három pontos, 71-68-as vereséget szenvedtünk idegenben.

Büntetőpárbajjal kezdődött a mérkőzés, Kiss Virág nyitó pontjait követően a visszatérő Bri Fraser válaszolhatott. Két percig nem is született más kosár, csak egy pontos. Bach Bogi törte meg a jeget, szoros küzdelmet hozott a negyed első fele. Ezt követően azonban a házigazda elkapta a fonalat, Dudasova vezérletével ellépett a PEAC, majd Sánta triplájával tíz pontra nőtt a különbség. Andusic ziccere zárta a negyedet, 21-9-re nyerte a Pécs az első tíz percet.

A folytatásban hárompontosok zúdultak a Vasas gyűrűjébe, Sarok és Strautmane is eredményes volt. Nem szegte kedvünket a hátrány, Smailbegovic Nadia és Madár Eszti pontjaival visszajöttünk a meccsbe, Bri Fraser két duplájával pedig beköszöntünk tíz alá. Tóth Orsi reményt hozó duplájára ismét kaptunk egy demoralizáló hármast. Válaszul hat pontra zárkóztunk, amit két pécsi kosár követett. Két perccel a félidő előtt Smailbegovic Nadia sütött el egy triplát, mint utólag kiderült ez volt a második negyed utolsó kosara.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Félidőt követően mi kaptuk el jobban a fonalat, Smailbegovic Nadia mellé Madár Eszti is beszállt a pontgyártásba, két és fél perc alatt egyetlen pontra zárkóztunk. Nem tetszett a pécsieknek a látvány, Andusic büntetőit követően Strautmane értékesített hárompontost, amivel megint elhúzott a PEAC. Nem tűnt azonban ledolgozhatatlannak a hátrány, lányaink felvették a kesztyűt. Szerencsés Tami ziccerével egyenlítettünk, majd két perccel később Madár Kata triplájával a vezetést is átvettük. Látható volt csapatunkon, hogy nagyon akarják a győzelmet, ennek megfelelően megtartottuk minimális előnyünket a negyed végére.

Milos Pavlovic tovább fokozta a küzdeni akarást a rövid szünetben, Bach Bogi Sikeres büntetőit követően már öt ponttal vezetett a Vasas. Mi voltunk lépéselőnyben, amikor zárkózni próbált a PEAC volt válaszunk, fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. Kiss Virág kettő plusz egy akciójával át tudta venni a vezetést a pécsi gárda, ami azonban ennél jobban is fájt, hogy Tóth Orsi kipontozódott három perccel a vége előtt. Strautmane újabb hármasa a legrosszabbkor jött, négy pontra nőtt a házigazda előnye, így jött a Vasas időkérés. Megpróbáltuk, de maradt idő a fordításra, a PEAC-Pécs megnyerte a párharc első mérkőzését.

“Az a legrosszabb, hogy olyan érzésem van, hogy nem mi veszítettük el a mérkőzést. Rosszul kezdtünk, aztán igazítottunk néhány dolgon, különösen a félidőben, és a kezünkbe vettük a meccs irányítását. Ezt sikerült megtartanunk majdnem a legvégéig, aztán történt néhány dolog, amire nem tudok magyarázattal szolgálni. Előbb újra kell néznem a találkozót” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 71-68 (21-9, 16-20, 14-23, 20-16)