A gyerek bajnokság harmadik fordulójában a Vasas Amazonok két fiú csapattal találkoztak. Lányaink a BLF KK/A, valamint az Óbudai Kaszások/A együttesét is magabiztosan legyőzték.

„Az első negyed picit döcögősen indult, álmosan kezdtük a meccset. Sorra felejtettük el a kizárásokat a magasabb fiúk ellen, így ellenfelünk pontjai nagy részét második szándékból szerezte. A kezdeti sokk után sikerült felébredni és jó védekezéssel, szerzett labdákból könnyű kosarakat szereztünk. Kijavítottuk a meccs elején vétett hibákat, és az egyre növekvő fölényünknek köszönhetően a második félidőben már tudtuk gyakorolni az edzésen tanultakat” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

BLF – Vasas Amazonok 41-73 (17-13, 8+1-16+3, 7-22, 8-19)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bodnár Sári 15, Pácza Blanki 15, Karli Dóri 10, Tóth Frotti 10, Márton Lia 7, Bogdán Fanni 6, Tompa Nonó 5, Marton Szilvi 3, Béres-Nagy Szofi 2

„A második meccsen ellenfelünk alacsony, viszont nagyon gyors kisfiúkból állt. Szerettem volna ha a lányok ennek ellenére szorosan védekeznek, illetve a palánk alatti fölényünk kihasználása volt a feladat. A csajok igazi csapatként játszva, egymást segítve valósították meg az edzésen tanultakat, így kétség sem fért az újabb győzelemhez. Sajnos a nagy előnyünk láttán a lányok kicsit belekényelmesedtek a meccsbe, a sok kihagyott ziccerünknek köszönhetően az utolsó negyedet 5-15-re meg tudta nyerni ellenfelünk. Szerencsére ennek a mai meccsen nem volt jelentősége, de ebben mindenképp fejlődnie kell a csapatnak, ha a következő fordulóban a B csoportban is helyt szeretnénk állni” – értékelt Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – Óbudai Kaszások 64-41 (20-9, 16+1-10+3, 22-4, 5-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Karli Dóri 14, Bodnár Sári 14, Pácza Blanki 10, Bogdán Fanni 8, Béres-Nagy Szofi 5, Tompa Nonó 4, Márton Lia 4, Tóth Frotti 3, Hollai Laura 2