Junior csapatunk ismét a fővárosban lépett pályára, ezúttal a BEAC-Újbuda KA otthonában. Nem sikerült túl jól a rajt, azonban lépésről lépésre sikerült ledolgozni a hátrányt és átvenni az irányítást. A győzelem ellenére nem ünnepelt a csapat, mivel csapatunk egyik húzóembere, Gelei Karola a negyedik negyedben térdsérülést szenvedett.

“Rosszul indult számunkra a meccs, hibát hibára halmoztunk. Nem tudtunk labdát szerezni és védekezésben is rosszul reagáltunk. Ennek köszönhető, hogy hamar hátrányba kerültünk. Nem tudtunk kijönni a hullámvölgyből a negyed második felében sem, 21-12-re nyerte a BEAC ezt a játékrészt. Sok energiát tettünk a második negyedbe védő oldalon és támadásban is. Szépen javult játékunk, melynek köszönhetően félidőre ki tudtunk egyenlíteni. Sokáig kiegyenlített volt a küzdelem a szünet után, ám a negyedik negyedben mi tudtunk ritmust váltani. A nyolc pontos előny elég volt ahhoz, hogy magabiztosabban játszhassunk. Sajnos ismét megsérült egy játékosunk, Gelei Karola térdsérülést szenvedett, így valószínűleg számára is véget ért az idei szezon, mielőbbi felépülést kívánunk neki. A csapatnak gratulálok a győzelemhez, kemény harc és példás csapatmunka volt a mai. Statisztikai mutatók alapján kiemelném Gelei Karola (21 IBM, 14 pont, 11 lepattanó, 3 assziszt, 12 kiharcolt fault), Kádár Orsolya (16 IBM, 11/3 pont, 5 lepattanó, 1 blokk), Van Rijs Dóra (13 IBM, 10 pont, 12 lepattanó) és Bartos Blanka (13 IBM, 13/6 pont, 2 kiharcolt fault) mai játékát” – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

BEAC-Újbuda KA – Vasas Akadémia 61-74 (21-12, 10-19, 17-21, 13-22)
Pontszerzők:
BEAC-Újbuda KA: Szénásy Sz., Katona B. 19, Vita A. 2, Bencsik L. 3, Bodnár B. 16, Tóth Z. 2, Jármay A. 5, Záboji T., Gréts D., Telek N. 14, Séllei L., Jellinek S.
Vasas Akadémia: Bartos B. 13, Kádár O 1, Van Rijs D. 10, Hámori B. 4, Gelei K. 14, Aho T. 16/6, Örsi K. 4, Ulrich Z., Láng-Miticzky B., Rubint A.