Vasárnap hazai pályán fogadta NBI/B-s csapatunk a Dávid Kornél KA-t a bajnokság 8. fordulóján. Rutinos ellenfelünk hamar kézbe vette az irányítást és meg tudta nyerni a mérkőzést, lányaink azonban derekasan küzdöttek a végsőkig.

Az NBI/B-s kiírás legerősebb csapatával mérkőztünk meg, amely ebben a szezonban az NBI/A-ba való feljutásért harcol. Fiatal csapatunk az előző napi sikert követően nem tudott megfelelően regenerálódni és összerakni a játékunkat úgy, hogy jobban meg tudjuk zavarni a vendégeket. Mindössze nyolc játékossal vágtunk neki a találkozónak, ezért a rotáció is nehéz feladatnak bizonyult. A sokkal rutinosabb DKKA támadásban és védekezésben is jobbnak bizonyult annak ellenére, hogy nagyot harcoltunk. Sajnálom, hogy nem sikerült jobban kihasználni az üres helyzeteket, akár szorosabb meccset is játszhattunk volna. Gratulálok a lányoknak, példaértékű volt a kitartásunk, a hibákat javítani fogjuk edzésen. Külön kiemelném Felső Gréta (12 IBM, 9 pont, 11 lepattanó, 1 blokk) és Szoboszlai Mira (6 IBM, 11 pont, 3 assziszt) teljesítményét – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia II – Dávid Kornél KA 44-68 (9-18, 10-21, 16-17, 9-12)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Marton O. 2, Subotic M. 4, Révész-Veres P., Vágó L., Villányi D. 5, Vígh E. 7, László R. 6, Szoboszlai M. 11, Szoboszlai L., Felső G. 9