Serdülő lányaink az U16-os regionális bajnokságban próbálták ki magukat a hétvégén. A tapasztalat és a centik sem a mi javunkra billentették a mérleget, amit plusz energiával igyekeztünk kompenzálni.

“Ez volt az első olyan kadett meccsünk, ahol valóban idősebb és fizikálisan erősebb csapat ellen játszottunk. A még szokatlanul nagy iram és keménység olyan hibákra kényszerítette a lányokat, amik többnyire pontatlanságból, illetve lustaságból adódtak. Rengeteg rossz passz, alibi elszakadás volt a mérkőzésen, ezeket kihasználva ellenfelünk könnyen labdát tudott szerezni és gyors kosarakkal büntették hibáinkat. Rengeteg pozitívuma is volt a mérkőzésnek, küzdöttek-hajtottak a lányok végig. Az előző meccsekhez képest keményebbé vált a védekezés és a szerzett labdákból már mi is tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Felállt védelem ellen is egyre jobban megy a támadás, több jó blokkot adtak a lányok, amikből üres helyzeteket tudtak kialakítani. Szeretném nagyon megdicsérni Puskás Lilit, aki a palánk alatt igazi vezére volt a csapatnak, illetve említést érdemel a Blanki-Frotti duó is, akik a nehéz helyzetekben bátor betöréseikkel és harcos játékukkal lendítették át a csapatot a hullámvölgyeken” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Radobasket – Vasas Akadémia/C 89-63 (20-13, 24-14, 22-16, 23-20)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Pácza Blanki 14, Puskás Lili 13, Tóth Frotti 12, Galavits Lili 10, Ács-Sánta Katu 6, Kárpáthegyi Léda 6, Polt Gréti 2, Dévai Blani, Szabó Noncsi, Muszka Zita