Vasárnap délután a MAFC együttesét fogadta hazai pályán a főként juniorokból álló NBI/B-s csapatunk. Fiataljaink szépen állták a sarat, a harmadik negyedet leszámítva fel tudták venni a versenyt a rutinosabb ellenféllel.

Nagyon kemény volt az első NBI/B-s meccsünk, megmutatkozott milyen különbség van egy felnőtt és junior csapat között. Idén is a tapasztalatszerzés a fő célunk ebben a bajnokságban, fiatal játékosaink hétről-hétre tanulhatnak az idősebbektől. Éppen ezért nem volt nyomás rajtunk, inkább az eddig tanultakat próbáltuk kamatoztatni meccshelyzetben. A végsőkig harcoltunk, ellenfelünk azonban jobb volt a mai napon. Láthattunk nagyon szép csapatjátékot, de voltak periódusok, amikor nem tudtuk a saját játékunkat játszatni, ekkor látszódott leginkább a MAFC rutinja, hiszen rendre kihasználták a hibáinkat. Folytatjuk a munkát és bízom benne, hogy a következő mérkőzésen jobb eredménnyel zárunk. Külön kiemelném Kádár Orsolya (21 IBM, 15 pont, 7 lepattanó, 5 kiharcolt fault) és Szoboszlai Laura (14 IBM, 14/6 pont, 3 lepattanó, 4 assziszt) mezőnymunkáját – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – MAFC 58-70 ( 15-21, 17-15, 8-17, 18-17 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Marton O., Gelei K. 5/3, Révész-Veres P. 2, Vágó L. 2, Villányi D. 9, Vígh E. 5, Kádár O. 15, Szoboszlai M. 4/3, Szoboszlai L. 14/6, Felső G. 2
MAFC: Édes E. 2, Szörényi L. 14, Jánosi V. 9, Arad Zs. 12, dr. Varga B. 13, Tóth F. 6, Sinka N. 3, Hercze Sz. 11