Kenguru/A csapatunk első kétnapos tornájára készült, a PVSK otthonába látogatt el a hétvégén. Nagy izgalmak közepette indultak útnak lányaink péntek délután, hiszen tudták, hogy hamarosan pályára kell lépniük. Az első mérkőzést a PVSK U11-es csoportja ellen játszotta csapatunk, majd szombaton megmérkőztek a Nagykanizsával is.

“Az első mérkőzésünket bátran és nagy lendülettel kezdtük meg. Mivel a mi bajnokságunk a régiós csapatoknak a versenye, így “zsákbamacska” volt, hogy más térségekben milyen erősségű csapatok lesznek. A lányok szépen védekeztek, sok labdát sikerült szereznünk. A lendületes kezdésre a második negyed is rácsatlakozott. A félidőben sikerült 7 büntetőt bedobnunk. Gyorsan mentek a passzok, befutásokból több pontot szereztünk. Ez a mérkőzés tökéletes volt a gyakorlásra, mindenki sok időt tudott a pályán tölteni. Köszönjük a PVSK-nak a mérkőzést” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

PVSK – Vasas Amazonok 19-101 (0-30, 8-31,7-20, 4-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 18, Kövesdi Lujzi 15, Mayr Jana 14, Varga Sára 12, Deák Zsófi 10, Juhász-Kelly Hanna 8, Jusztin Áfra 8, Käfer Jázmin 7, Deák Nóra 5, Balás-Piri Kata 2, Tóth Fanni 2

“Második mérkőzésünkön kicsit megilletődötten kezdtünk a Nagykanizsa ellen. Talán a tegnapi fáradtság és az idegen helyen való alvás is közrejátszott, védekezésben nem tudtunk koncentrálni. A támadással nem volt problémánk, hiszen megint rengeteg pontot dobtunk, viszont sajnos a védekezés kevésbé volt értékelhető. A lányokat hiába próbáltuk kizökkenteni időkéréssel, ember cserével, nem tudtuk 50 pont alatt tartani ellenfelünket. Ezen még változtatnunk kell. Kiemelném Jusztin Áfrát, aki társai asszisztálásával 20 pont felett dobott” – mondta Kapornai Dóra.

Kanizsa DKK – Vasas Amazonok 72-111 (18-26, 21-26, 18-32,15-27)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jusztin Áfra 25, Éber Janka 17, Käfer Jázmin 15, Kövesdi Lujzi 12, Varga Sára 11, Juhász-Kelly Hanna 11, Mayr Jana 6, Deák Zsófi 4, Örsi Anna 4, Balás-Piri Kata 4, Deák Nóra 2

“Szombaton a második meccsünket ismét a PVSK-val játszottuk, aki kiegészült több játékossal a második napra. Sok passzal, befutással játszottunk, aminek meg lett az eredménye, jöttek a szebbnél szebb góljaink. A büntetőinket nem mindig sikerült bedobni, ha kicsit nagyobb a koncentráció, ezen a mérkőzésen is tudtunk volna 100 pont fölött dobni. A védekezés már jobb volt, mint a Nagykanizsa ellen, amint egy kicsit csökken az odafigyelésünk, egyből könnyű kosarat engedünk ellenfelünknek. Kiemelném Éber Jankát, aki mind a három meccsen hátára vette a csapatot, stabil teljesítményt nyújtott” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – PVSK 90-33 (24-7, 22-11,24-11,21-4)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 19, Jusztin Áfra 15, Mayr Jana 13, Käfer Jázmin 12, Balás-Piri Kata 8, Deák Nóra 7, Kövesdi Lujza 6, Varga Sára 6, Örsi Anna 5, Deák Zsófi 5, Bogyó Laura 4

“Összességében nagyon hálásak vagyunk a PVSK-nak, hogy meghívtak minket Pécsre és kicsit belekóstolhattuk, hogy milyen is a versenyző kosarasok élete. Nem csak a mérkőzések, a hozzáállás, evés, alvás, amit nekünk tanulnunk kell egy ilyen hétvégéből. A torna a célját elérte, a lányokra pedig nagyon büszkék vagyunk, hiszen méltón viselték a Vasas címert a hétvégén mind a pályán, mind a pálya szélén. Reméljük még sok ilyen élményben lesz együtt részünk” – tette hozzá Kapornai Dóra.