A Vasas Bolhák U12/B csapata a hétvégén zárta a bajnoki idényt, lányaink a megszokott módon két mérkőzésen léptek pályára. A MAFC Mokos fiúcsapata ellen kicsit megilletődötten és sok hibával játszottunk, a Kőbányai Darazsak/B ellen azonban már feljavult a játékunk. Egy győzelem és egy vereség a hétvégi mérleg, de jó szájízzel zárhatták lányaink a szezont, hiszen az utolsó meccset sikerült megnyerni.

Arra számítottunk, hogy egy nálunk erősebb fiú csapattal játsszuk az első mérkőzésünket, de arra nem, hogy csak két pontot tudunk dobni az első negyedben. A második játékrészre kicsit összeszedtük magunkat, Lévai Janka és Demény-Kapusy Lola aktív támadójátékának köszönhetően sok helyzetünk volt, amiből sok büntetőt hagytunk ki, de nyolc dobott pontig jutottunk. Miután védekezésben nem tudtuk felvenni a versenyt, ellenfelünk a félidőre 17 pontos vezetést szerzett. Az nagyon dicséretes, hogy extra büntetőzéssel (12/8) közelebb tudtunk jönni (18-29). A harmadik negyedben Martinovits Viola és Kórós Panna dobott pontokat (és büntetőket több-kevesebb sikerrel), de a védekezésünk sajnos megint elszállt, így -23 ponttal vágtunk neki a hajrának (25-48). A negyedik tíz perc volt a legjobb negyedünk a mérkőzésen. Csak hat pontot kaptunk, és jó csapatjátékkal 11 pontot sikerült dobnunk, Lévai Janka, Szűcs Lili, Kapolyi Lilla, Törő Zorka jóvoltából. Így ezt a negyedet meg is tudtuk nyerni, amivel -18 pontra szépíteni tudtunk. Szeretném, ha tudnánk erősíteni a védekezésünkön és pontosítani a büntető dobásokon, mert a 22 kihagyott büntető, és a sok hanyag védőteljesítmény miatt nem tudjuk elmondani magunkról, hogy mi mindent megtettünk. Szerintem, többre vagyunk képesek – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Bolhák – MAFC Mokos 36-54 (2-12, 8-15, 8-2, 7-19,11-6)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Lévai Janka 7, Törő Zorka 5, Martinovits Viola 5, Szűcs Lili 4, Kapolyi Lilla 4, Kórós Panna 3, Csépai Veronika 3, Demény-Kapusy Lola 2, Siklóssy Hanga 1, Szarvas Mira 1, Herman Sára 1, Tomcsányi Anna

Második mérkőzésünkön megváltoztak az arányok. Ami jó, hogy sokkal jobban küzdöttünk, minden negyedben 10 pont alatt tudtuk tartani az ellenfelet, és három negyedet nyertünk. Negatívum is volt azért, a félidőben csak 12/1 büntetőt tudtunk értékesíteni. A páratlan negyedekben a jó védekezés mellett Martinovits Viola és Herman Sári mellé pontdobásban felzárkózott Takács Hanna és Szűcs Lili. A páros negyedekben pedig a gólszegény támadásainkat tudtuk ellensúlyozni jó védekezéssel, elsősorban Kapolyi Lilla, Lévai Janka, Demény-Kapusy Lola és Németh Julcsi jóvoltából. Gratulálok a lányoknak a mérkőzésen nyújtott teljesítményükhöz és ahhoz, hogy így győzelemmel tudtuk zárni a Vasas Bolhák U12-es szezonját – értékelt Diósadi Deák Éva.

Kőbányai Darazsak/B – Vasas Bolhák 33-39 (9-10, 5-6, 6-1, 4-18,9-4)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Martinovits Viola 12, Herman Sára 6, Szűcs Lili 4, Takács Hanna 4, Lévai Janka 3, Törő Zorka 2, Kórós Panna 2, Demény-Kapusy Lola 2, Kapolyi Lilla 2, Szarvas Mira 2, Csépai Veronika, Németh Julianna