Szombaton a Vasas Akadémia lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, Milos Pavlovic lányai a TFSE-MTK csapatát fogadták hazai pályán. Jó rajtot követően végig kézben tartottuk az irányítást, és végül 65-48-as győzelmet arattunk. Nem lehetünk azonban teljesen boldogak, Sara Heljic a mérkőzés során térdsérülést szenvedett. 

A mérkőzés első öt percében fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, Sara Heljic kosarával és büntetőjével azonban négy pontra nőtt a különbség a javunkra, amit a negyed végig nyolcra sikerült növelni. A második játékrész vendég felzárkózással kezdődött, zsinórban hét pontot is szerzett a TFSE-MTK, az előnyt azonban nem adtuk ki kezünkből, Brianna Fraser kosarával pedig ismét megkezdődött a pontgyártás hazai oldalon. Bach Bogi és Bri Fraser vezérletével 36-22-es Vasas előnnyel mehettünk pihenni a nagyszünetre.

Álmosan vágtunk neki a második félidőnek, amit a vendégek ki is használtak. Egy pontot hozott ebben a negyedben a TFSE-MTK, azonban nem ez volt a legnagyobb probléma. Sara Heljic a harmadik negyed utolsó perceiben a földre esett és a térdéhez kapott, Milos Pavlovic pedig azonnal lecserélte. Pontosan nem tudni még mennyire komoly a sérülés, valamint mennyit kell majd kihagynia fiatal centerünknek. A mai találkozón hiányzó Papp Diát helyettesítő Nadia Smailbegovic ziccerével húsz pont fölé dagadt a különbség a két csapat között az utolsó öt percre. A találkozót Bach Bogi ziccerei zárták, lányaink 65-48-as győzelmet arattak az utolsó felkészülési mérkőzésen.

“Stabil teljesítményt nyújtottunk a mérkőzés során, nem ingadozott a játékunk, ami mindenképp pozitív egy fiatal csapatnál. Minden játékosunk kapott lehetőséget a bizonyításra, azt gondolom remekül helyt álltak a lányok. A mérkőzés egyik negatívuma, hogy 27 eladott labdánk volt, ami azért meglehetősen sok. Ennek ellenére 84 IBM-mel zárt a csapat az ellenfél 29-es mutatójához képest, ami sokat elárul. Egyénileg és csapat szinten is tudunk még fejlődni, okosan kell kihasználnunk az előttünk álló időt, hiszen hamarosan kezdődik a bajnokság. Sajnos Sara lesérült, bízom benne, hogy nem komoly a sérülése” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 65-48 (17-9, 19-13, 12-13, 17-13)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Madár E. 7/3, Tóth O. 2, Fraser B. 16, Bach B. 16/3, Heljic S. 9, Budácsik D. 2, Smailbegovic N. 13/3, Madár K., Mudra V., Szerencsés T.,
TFSE-MTK: Dúl P. 14/6, Nevena M. 5/3, Németh A. 9, Kovács V. 2, Bernáth R. 10, Boros B. 3/3, Kovács G. 5/3, Tóth T., Herman A.