Rendkívül magabiztos játékkal nyerte a Vasas Akadémia a 2022-es év első mérkőzését a Ludovika-FCSM Csata otthonában. Az első félidőt követően a harmadik negyedben jött egy komolyabb hullámvölgy, ám Milos Pavlovic csapata meg tudott újulni, melynek köszönhetően 68-73-as diadalmat aratott.

Másfél percig a Csata érezhette magát nyeregben a találkozó elején, Zele dupláját követően Horváth két büntetője négy pontos előnyt jelentett a házigazdának. Tóth Orsi révén a Vasas is begyújtotta rakétáit, gyorsan egyenlíteni tudtunk, majd a vezetést is átvettük. Papp Dia mellett Sara Heljic is bejelentkezett a pontszerzők körébe, majd az első negyedben száz százalékosan dobó Tóth Orsi két duplájával tíz pontos előnyre tehettünk szert. Öt perc gólcsend után talált be ismét ellenfelünk, megint Zele tudott eredményes lenni. Remekül játszottunk, dominálni tudtunk mindkét palánk alatt, a 12 pontig jutó Tóth Orsinak köszönhetően pedig tizenhárom pontos előnnyel zártuk az első negyedet.

Át tudtuk vinni a kezdeti lendületet a második játékrészre is, bátran és magabiztosan játszottunk. Triplákkal próbált zárkózni a Csata, Lelik után Horváth is betalált, Papp Dia azonban öt ponttal válaszolt és verte vissza a házigazda kísérletét. Irányítónk újabb hárompontosa már tizenöt pontos előnyt jelentett számunkra és úgy tűnt, Milos Pavlovic együttese megfékezhetetlen. Budácsik Dorka és Madár Eszti is intenzíven kivette a részét a támadásból, utóbbi tripláját követően az ellenfél edzője, Tursics Krisztián kénytelen volt időt kérni. Nem tört meg a lendületünk, Madár Eszti újabb kosarának köszönhetően húsz pontra nőtt a különbség. Egyetlen büntető csorgott be a túloldalon a folytatásban, így magabiztos előnnyel mehettünk a szünetre.

Ellenfelünknek tett jobbat a pihenő, Lelik és Zele is betalált, míg nálunk közel két percig nem rezdült a háló. Milos Pavlovic az előző meccsek tapasztalatai alapján időt kért, a taktikai megbeszélés azonban sokáig nem járt pontokkal. Lelik hárompontosával tíz pontra csökkent előnyünk, ekkor tört meg a csend. Bő négy perc játékot követően Sara Heljic tudott eredményes lenni. Továbbra sem találtuk a ritmust támadásban, aminek köszönhetően hat pontra is fel tudott zárkózni a Csata a harmadik negyed derekán. Büntetőkkel tudtuk tartani a távolságot, az utolsót Budácsik Dorka tudta értékesíteni, amivel nyolcra távolodtunk.

Horváth hárompontosa hidegzuhanyként jött a záró játékrész elején, ám magunkhoz tudtunk térni. Smailbegovic Nadia és Tóth Orsi vették vállukra a csapatot, nyolc pontot tudtak értékesíteni, amivel ismét kétszámjegyűre növeltük a különbséget. Nem hagyta magát a Csata, de erőfeszítéseinknek köszönhetően végig vezetni tudtunk. Zele két hárompontost is értékesíteni tudott, így fél perccel a vége előtt vált rendkívül izgalmassá a mérkőzés. 68-71-es állásnál Milos Pavlovic azonnal időt kért, hiszen egy hosszú támadással és kosárral már nem maradna ideje ellenfelünknek a fordításra. Hiba nélkül végrehajtották lányaink a feladatot, majdnem teljesen lepörgött a támadóidő, melynek végén Tóth Orsi biztosította be a győzelmet. Tursics Krisztián még természetesen időt kért, azonban Lelik triplája ezúttal kimaradt, így megkezdődhetett az ünneplés. A Vasas Akadémia 68-73-ra le tudta győzni a Ludovika-FCSM Csatát.

“Kemény meccsre számítottunk akkor is, ha a Csata nincs a legjobb formában és nem teljes a kerete. Az első félidő pont olyan volt, amilyennek elképzeltük, de ez a fiatal csapat nem tudja még, hogyan kell a legkönnyebben lezárni az ilyen összecsapásokat. Tudtuk, hogy a Csata agresszívebben fogja kezdeni a második félidőt, ennek ellenére a legtapasztaltabb játékosaim követtek el komoly hibákat. Például nem egész 15 másodperc alatt 6 vagy 8 könnyű pontot dobhatott a Csata. Ez természetesen meghozta az önbizalmukat. Nagyon fontos volt, hogy végig meg tudtuk tartani a vezetést. Ha egy-két dobás bemegy még a hazai oldalon, akkor ők érdemelték volna meg a győzelmet. Boldog vagyok, mert nyertünk” – mondta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 68-73 (10-23, 17-23, 19-8, 22-19)