Az év utolsó meccsén hosszabbításos győzelemmel búcsúzott kadett/A csapatunk a junior bajnokság alapszakaszától és veretlenül várja a rájátszást.

„Az alapszakasz 4. fordulójából elmaradt mérkőzésünket pótoltuk december 30-án szerdán Pasaréten a Kanizsai Vadmacskák ellen a junior bajnokságban. Három válogatott játékosunk (Kádár Orsi, Aho Tyra és Rátkai Eszti) az U16-os válogatott összetartásán vett részt Székesfehérváron, így nem teljes csapattal vártuk ellenfelünket. A kezdeti bizonytalanság és megilletődöttség után a második félidőben a lányok már elkezdtek hinni magukban, harcoltak minden lepattanóért és szabad labdáért, akik eddig kevesebbet játszottak és kevesebbet vállaltak előléptek főszereplőkké, és a harmadik negyed remek védekezésének (15-6) és lepattanózásának köszönhetően már mi vezettünk egy ponttal. Egy kiegyenlített negyedik negyed végén Örsi Kata duplájával kiharcoltuk a hosszabbítást. Az extra öt perben olyan iramot diktált a csapat, amelyet a kanizsai lányok már nem bírtak el, így egy végletekig kiélezett, kemény és harcos mérkőzésen kadett/A csapatunk győzelemmel zárta a junior bajnokság alapszakaszát. Nagyszerű teljesítmény a csapattól, hogy amíg az első félidőben elveszítettük a lepattanóharcot (25-26), a második húsz percben 19-cel megnyertük (73-54). A 23 assziszt a remek csapatjáték eredménye, de sajnos a 42 eladott labdából sok könnyű kosarakat kaptunk. Láng-Miticzky Blanki abszolút felnőtt a feladathoz, remekül irányította a csapatot, 9/3 pontja mellé kiosztott 8 asszisztot és leszedett 6 lepattanót, Villányi Dia nagyszerű dupla-dupla teljesítményével (12 pont, 22 lepattanó, 3 szerzett labda, 29 IBM pont) segítette a csapatot, a fiatal Masier Sophie bátor támadójátéka (8 pont, 11 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 22 IBM pont) valamint Örsi Kata dupla-duplát érő mezőnymunkája (11 pont, 10 lepattanó, 3 assziszt, 15 IBM pont) mind-mind hozzájárult a győzelemhez. Gratulálok kadett/A csapatunknak az eddigi remek teljesítményéhez, nagyon várjuk a rájátszást, szeretnénk még meglepetéseket szerezni. Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/B – Kanizsai Vadmacskák 74-67 ( 13-18, 15-18, 17-18, 14-7 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Láng-Miticzky Blanka 9/3, Szilágyi Ágnes 12, Duka Lili 4, Villányi Diána 12, Örsi Kata 11.. Kemény Szófia 8, Ulrich Zoé 5/3, Masier Sophia 11, Molnár Fruzsina 2, Hruby Laura 3/3, Kálmán Liza
Kanizsai Vadmacskák: Zsámár P. 17/3, Szórád A. 21/3, Horváth L. 4, Csuha P. 2, Füredi L. 17, Lamm D. 3, Bánhegyi D. 3