Kadett/A csapatunk hetedik helyen zárt a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjén, Eördögh Edit lányai a BEAC Újbuda KA csapatát győzték le 57-37 arányban.

A hetedik helyért folyó küzdelemmel kezdődött a Nemzeti Leány Junior “A” Döntőjének záró napja, Kádár Orsi büntetője fogta munkára először az eredményjelzőt kezelő kolegát. Komoly védekezéssel fogadta fiatal csapatunk ellenfelünket, az első két támadás során kivédekeztük a 24-et. 11-0-val nyitott a Vasas Akadémia, a BEAC öt percen keresztül nem talált gyűrűbe. Telek ziccere törte meg a hosszú csendet, a tíz pontos különbséget azonban tartani tudta a Vasas. Büntetőkkel tudott zárkózni ellenfelünk, 17-9-re nyertük az első negyedet. Kádár Orsi 11 pontnál járt, a BEAC védőinek meggyűlt a baja fiatal centerünkkel.

Rátkai Eszti bravúros ziccere nyitotta a második negyedet, amire a túloldalon Katona Boglárka válaszolt. Két perces gólcsendet követően Aho Tyra hárompontossal hozta ritmusba a Vasast, Láng-Miticzky Blanki duplájával pedig visszaállt a tíz pontos különbség. Vissza tudtuk verni a BEAC felzárkózási kísérleteit, jól működött a védekezésünk, így 27-20-as Vasas előnnyel mehettek pihenni a csapatok a félidőre.

Katona Boglárka kettő plusz egyével gyorsan visszajött a meccsbe a BEAC, Örsi Kata szép centermunkával, Rátkai Eszti pedig Aho Tyra asszisztjából szerzett pontot hazai oldalon. Jól kezelte kadett csapatunk a nyomást, agresszív védekezésünk megalapozta támadójátékunkat, Örsi Kata két újabb duplájával pedig már 13 pontos előnyben volt a Vasas Akadémia. Vendég időkérést követően sem változott a játék képe, irányítani tudta a játékot kadett csapatunk, azonban bő öt perc alatt kigyűlt hazai oldalon az öt csapat fault. Katona büntetői nem értek célba, ám a BEAC töretlenül támadta a gyűrűt a bónusz tudatában. Eördögh Edit lányai nem ismertek lehetetlent a mai napon, az eddig legnagyobb különbséggel, 17 pontos előnnyel fordulhattak az utolsó negyedre.

Telek Noémi duplájával zárkóztak a vendégek, az eddigi negyedekhez hasonlóan az első percek itt is csendesen kezdődtek. Katona Boglárka maradt a földön egy labdáért folyó harcot követően, úgy tűnt a BEAC elveszítette egyik vezérét a végjátékra. Nem adta fel a harcot ellenfelünk, ám nagy volt a Vasas nyomása az utolsó percekben is, Masier Sophie ziccerével először alakult ki húsz pontos különbség. Nagyot küzdött a végsőkig minden csapat, a győzelmet és a hetedik helyet a Vasas Akadémia szerezte meg 57-37-es eredménnyel.

„Sikerült átbillenünk a holtponton a pénteki mérkőzést követően, és egy rendkívül értékes győzelmet szereztünk a junior döntőn. Irigylésre méltó utat járt be kadett csapatunk az idei szezonban, gyönyörűen csillog a nyakunkon az U16-os ezüstérem, a tudat pedig hogy egy junior győzelemmel zárjuk az évet megkoronázza munkánkat. A védekezésre szerettük volna fektetni a hangsúlyt a mai napon, ami a győzelem kulcsa is volt véleményem szerint. Gratulálok a lányoknak az egész évhez, büszkék lehetünk magunkra” – értékelt a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/B – BEAC Újbuda KA 57-37 (17-9, 10-11, 18-8, 12-9)