A berlini nemzetközi torna hétvégi programjában lányaink újabb két mérkőzést játszottak. A szombati szoros, hosszabbításos meccset követően a záró napon győzni tudtak Diósadi Deák Éva tanítványai, így széles mosollyal térhettek haza.

„A szombat délutáni mérkőzést már 12 játékossal tudtuk elkezdeni, de a második félidőre megint csak 11-en maradtunk. Vigh Eszter kisebb sérülés miatt sajnos nem tudott játszani. A találkozó elején nehezen hangolódtunk rá a védekezésre, az ellenfél három triplával tudott kezdeni. Később azonban nagyon szépen jöttek passzsávba a lányok, több labdát is tudtunk ebből szerezni, és indítás kosarakat tudtunk dobni. Az első félidőt három pontos vezetéssel zártuk és a második félidőben is remekül tartottuk magunkat. A második játékrész végén többször is lehetőségünk volt megnyerni a mérkőzést, de sajnos az utolsó percben három büntetőt és két ziccert hibáztunk, míg az ellenfél 2/2 büntetővel egálra zárkózott. A hosszabbításra úgy érzem, kicsit elfogytunk. Labdavezetési hiba, kihagyott büntetők, ziccerek, és nem tudtuk azokat az extra külső dobásokat produkálni, mint a második félidőben. Az ellenfél viszont a labdaszerzéseivel és az utolsó percben dobott triplájával mentálisan is fölénk kerekedett. Elkeseredésre azonban nincs okunk. Mérkőzésről-mérkőzésre nagyon sokat tanulunk és egyre jobb teljesítményt tudunk nyújtani. Ezen a mérkőzésen az első percek és a hosszabbítás kivételével jól védekeztünk, már voltak 10 pont fölötti dobóink, és extra külső dobásaink. Kiemelném Dévai Blankát, Schannen Zoét, valamint Harmati Emmát. Gratulálok a lányoknak a küzdelmes mérkőzéshez, legközelebb reméljük a győzelem is meglesz” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

BAYERN – Vasas Akadémia 62-57 (31-34, 24-21, 7-2)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Dúl Fanni, Vigh Eszter 2, Horváth Borsika 6, Schannen Zoé 8/6, Harmati Emma 10, Szabó Emilia 6, Dévai Blanka 15/3, Galavits Lili 2, Bori Liza 4, Ábrahám Emma 2, Heltovics Kincső, Mayr Lara 2

„Vasárnapi mérkőzésünknek valódi sportértéke csak a második félidőben volt. Szerencsére ellenfelünk nem volt olyan erős, mint az előzőek. Nagyon kalandosan tudtunk eljutni a szállásról a terembe. Az első menetrend szerinti busz, amivel utazni szerettünk volna kimaradt, a második pedig két megálló után megállt, mert minden előrejelzés nélkül, favágás miatt lezárták az utat, a busz pedig nem közlekedett tovább. A vendéglátóink autókkal jöttek értünk. Így 30-40 perces késéssel, két részletben értünk a mérkőzés helyszínére, ahol alig volt lehetőségünk melegíteni. Ennek megfelelően, az első négy perc inkább hasonlított egy gyerek mérkőzésre, mint kadettra (8-2). Amatőr hibákat vétettünk, az ellenfél úgy játszott velünk, mint macska az egérrel. A következőkben azonban mindannyian keményen dolgoztunk, hogy percről percre jobb teljesítményt nyújtsunk és visszajöjjünk a mérkőzésbe. Mindenki igyekezett a hibáit javítani, majd a szerzett labdákból gyorsan indulni. Kiemelkedőt nyújtott védekezésben és támadásban is ügyesen játszott, jó döntéseket hozott Mayr Lara. Valamint öröm volt látni, hogy hosszú sérülése után, újra bátran játszott, és szép kosarakat dobott Heltovics Kincső. Gratulálok a lányoknak, hogy az utolsó mérkőzésen már nyerni is tudtunk. Köszönjük vendéglátóinknak a mérkőzéseket, nagyon sokat tanultunk ezen a tornán és külön köszönjük Franzinak a sok segítséget és gondoskodást” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Hamburg – Vasas Akadémia 35-53 (22-27, 13-26)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szabó Emília 2, Dévai Blanka 6/3, Galavits Lili 4, Bori Liza 5, Ábrahám Emma 4, Heltovics Kincső 8, Vigh Eszter 4, Dúl Fanni 3, Horváth Borsika 2, Schannen Zoé 6, Harmati Emma 5, Mayr Lara 4