Véget ért a Vasas Akadémia/A számára a Nemzeti Leány Kadett A Döntő, lányaink a 8. helyen fejezték be a bajnokságot. Az utolsó mérkőzésen a DVTK Akadémiától kapott ki 53-40-re Nenad Markovic együttese.

A pénteki Zsíros Akadémia Kőbánya/A elleni találkozót követően szombaton a Vasas a BEAC-Újbuda KA/A ellen lépett pályára a 5-8. helyért folyó párharc első összecsapásán. Nagyszerűen alakult számunkra a találkozó eleje Czirkos Panka pontjainak köszönhetően 5-0-val kezdtünk. A találkozó harmadik percében ellenfelünk is felébredt, a negyed feléid azonban tartani tudtuk hat pontos előnyünket. Kárpáthegyi Léda duplájára Gréts válaszolt a túloldalon, a BEAC igyekezett egyre nagyobb nyomást gyakorolni ránk. Drahos triplájával két pontra csökkent a különbség, de az első negyed vége előtt még Vigh Eszter is el tudott süllyeszteni egy hárompontost, így meg tudtuk tartani előnyünket (16-11). Kiélezett küzdelmet hozott a második játékrész is, Csercsa Eszter találatával hét pontra növeltük előnyünket, ám ellenfelünk tartotta a lépést. Gréts büntetőjével 20-19-re javított a BEAC, ekkor azonban begyújtotta a rakétákat a Vasas. Czirkos Panka vezérletével kialakítottuk az eddig legnagyobb különbséget, tizenhárom pontra húztunk el, és magabiztos vezetéssel mehettünk pihenni a félidőre (34-24).

Bent maradtunk az öltözőben a harmadik negyed elején, a BEAC három perc alatt ledolgozta hátrányát, ráadásul Drahos és Dinnyés irányításával tizenegy ponttal már ellenfelünk vezetett. Bő nyolc percen keresztül nem született Vasas pont, a hossz csendet Bori Liza büntetője szakította meg (35-45). Lendületbe került riválisunk és nem nagyon találtuk a megoldást, hogyan lehetne őket megállítani. Támadásban visszaesett a teljesítményünk, ráadásul védelmünkben is akadtak hiányosságok. Nagy hajrára volt szükségünk az utolsó negyedben, Bori Liza és Czirkos Panka pontjaival pedig úgy tűnt, visszajöhetünk a meccsbe. Négy perccel a találkozó vége előtt egyenlíteni tudtunk, Szauter triplája azonban a legrosszabbkor jött. Láthatóan sokat kivett lányainkból a zárkózás, az utolsó percekre az akarat nem, a lendület azonban kezdett fogyni. Büntetőkkel távolodott a BEAC, amely végül a találkozót is megnyerte.

Vasas Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A 59-65 (16-11, 18-13, 4-25, 21-16)

A 7. helyért a DVTK Akadémia/A ellen mérkőztünk meg, már a találkozó elején látni lehetett, hogy kemény küzdelem lesz. Heltovics Kincső pontjaival kezdődött a párharc, négy perc játékot követően pedig már négy pont volt a Vasas előnye. Másfél perc eltelte után egyenlíteni tudott a DVTK, de ismét kézbe vettük az irányítást. Kárpáthegyi Léda és Csercsa Eszter pontjaival öt pontra nőtt előnyünk és ezúttal úgy tűnt, hogy a különbség állandósul. Igyekezett átvenni a vezetést a Diósgyőr, de Nenad Markovic együttese nem adta magát olyan könnyen (15-17). Czirkos Panka öt pontjának köszönhetően berúgtuk az ajtót a második negyedben, de Katona vezérletével tartani tudta a lépést ellenfelünk. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, a félidőhöz közeledve pedig előbb egyenlíteni tudott a DVTK, majd Márkusz duplájával a vezetést is átvette ellenfelünk (28-26).

Kendelényi Luca büntetőivel kezdődött a második félidő, majd Czirkos Panka újra megvillant. Négy pontot szerzett a Vasas játékosa, aminek köszönhetően megint nálunk volt a lépéselőny. Az eddiginél csendesebb játékot hozott a harmadik negyed, támadásban egyik csapat sem tudott stabil teljesítményt nyújtani. A puskaport az utolsó egy percre tartogatta ellenfelünk, így a végjátékhoz közeledvén négy pontos hátrányba kerültünk. Poczkodi triplájára Kendelényi Luca válaszolt egy duplával, a diósgyőri játékos azonban csapata élére állt és sorra szerezte a pontokat. Négy perccel a vége előtt kétszámjegyű különbség alakult ki, a győzelem reménye kezdett halványulni a Vasas számára. Szoboszlai Laura ziccerével még zárkózni tudtunk, ám kezdett eluralkodni felettünk a kapkodás. Ocsenás hárompontosa törte meg végleg a lendületünket, egy perccel a mérkőzés vége előtt 49-38-es állásnál már nem maradt remény. A találkozót a DVTK Akadémia/A nyerte, amivel megszerezte a bajnoki 7. helyet, a Vasas Akadémia a 8. helyen zárt.

DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/A 53-40 (15-17, 13-9, 10-8, 15-6)