Az utóbbi időben rendre parázs küzdelmeket láthattak a szurkolók a Vasas-PEAC összecsapásokon, az elmúlt két Play-Off-ban is megmérkőztek a csapatok, előbb a Vasas, tavaly pedig pécsi továbbjutással. Bár Tóth Orsi kisebb sérülése miatt csak a kispadról szurkolt a többieknek, végre pályára léphetett két friss igazolásunk, a vendég oldalon pedig több válogatott játékos mellett egy igazi légiós, Peyton Williams jelentkezett játékra.

A mérkőzés nem kezdődött jól, korán nagy hátrányba kerültek lányaink, a BKG elleni mérkőzéshez hasonlóan nem találtunk fogást az ellenfélen, Jáhni Zsófi talált be egyedül az első percekben, Nadia Smailbegovic pontjai pedig már kétszámjegyű különbséget jelentettek (2-12). Jól szálltak be légiósaink, előbb Myah Taylor, két támadással később pedig Savannah Plentovich is megszerezték első pontjaikat, egy labdára kerültünk (9-12). Elsietett támadások, könnyű pécsi kosarak zárták az első játékrészt, 11 pontos pécsi vezetéssel vonultak le a csapatok tíz perc játék után (11-22). Vendég kosarakkal folytatódott a mérkőzés, felsejlett egy nagyobb vereség képe is, de Salamon Zsófi hármasával magára találtak lányaink. Madár Eszti percei következtek, szerzett labda, támadó lepattanó és négy pont, légiósaink pedig megérezték a vérszagot. Myah Taylor csodálatos passza után Jáhni ziccere már Vasas előnyt jelentett (28-26). A negyed utolsó perceiben rendezték a sorokat a pécsiek, a hangulat felfokozódott, mindkét vezetőedző technikait kapott, húsz perc játék után pedig a pécsiek tudtak minimális előnnyel pihenőre menni (31-36).

A harmadik negyedben akadozott a játék mindkét oldalon, sokáig csak egy-egy kosár született, a negyed felénél tartotta az előnyét a Pécs (34-37). Milos Pavlovic időkérése után megmozdult valami a hazaiaknál, Budácsik Dorka passzából Szerencsés Tami jegyzett két pontot, amivel kiegyenlítettünk. Miközben a vendég vezetőedző folyamatosan a játékvezetőkkel, valamint a jegyzőasztallal foglalkozott, fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, a vezetést mégis nekünk sikerült megszerezni a hajrára fordulva (45-44). Apró közjáték után folytatódott a mérkőzés az utolsó negyeddel, ahol Savannah Plentovich előbb egy szerencsés palánkos, majd egy gyönyörű középről elengedett hárompontossal növelte a hazai előnyt. A negyed felénél öt vendég pont mellé tizennégy hazai pont érkezett, magabiztos előnnyel készülhettünk az utolsó pécsi rohamra (59-45). A végjátékban a vendégek elsősorban korábbi akadémistánk, Nadia Smailbegovic játékára igyekeztek támaszkodni, de a lényegi kérdések addigra már eldőltek. Jó játékkal kaptuk el a Eurocup-ban induló ellenfelünket, akikkel jövő héten lehet újra összecsaphatunk, ugyanis mindkét csapat részt vesz majd a szekszárdi Sió Kupán.

Légiósaink most léptek először pályára a felkészülési időszak során és bár közel sincsenek formájuk csúcsán, már most megmutatták, milyen hasznosak tudnak lenni a csapat számára. A mai napon bizonyították, hogy ha kell, a csapat élére tudnak állni és ég bennük az a bizonyos tűz. Ezen időszakban az eredményből nem lehet messze menő következtetéseket levonni, ám fiatal csapatunk önbizalmának mindenképp jót tett, hogy egy papíron erősebb csapat ellen tudtunk magabiztosan játszani és győzni. Sokat kell még dolgoznunk a bajnokság indulásáig, de a ma látottakkal elégedett vagyok, úgy érzem jó úton haladunk – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – NKA UNIVERSITAS Pécs 65-53 (11-22, 20-14, 14-8, 20-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Boros B. 2, Gelei K., Szerencsés T. 3/3, Salamon Zs. 7/3, Jáhni 12 Zs. Cserer.: Budácsik D. 2, Plentovich S. 18/12, Taylor M. 7, Madár E. 14, Kádár O., Villányi D., Madár K.