NBI/B-s csapatunk hazai pályán fogadta az UNI-Győr Szese együttesét kedden. Szoros küzdelmet hozott a találkozó első negyede, melyet követően lányainknak sikerült kézbe venni az irányítást. Jól gazdálkodott csapatunk a megszerzett előnnyel, így Vasas győzelemmel zárult a találkozó.

“Fontos mérkőzés volt számunkra a Győr elleni, ennek megfelelő volt a lányok motivációja. Bár a végeredmény nem tükrözi hűen, kiélezett küzdelem volt, ahol a félidő előtt négy perccel sikerült magasabb hőfokra kapcsolni és tíz pontos előnyt szerezni. Védekezésben és támadásban is voltak nagyon szép megoldások, sikeresen tudtuk megvalósítani az edzésen gyakoroltakat. A második félidőben voltak hullámvölgyek, de előnyünket meg tudtuk tartani. Az utolsó negyedben jól működött a védelmünk, szépen építették fel a lányok a támadásokat, így növelni is tudtuk a különbséget. Van némi hiányérzetem, hiszen többet is tudtunk volna mutatni ezen a meccsem, ám elégedett vagyok, hiszen több variációt is tudtunk gyakorolni. Külön dicséretet érdemel játéka alapján Kuncz Petra (19 IBM, 16 pont, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Dúl Terka (17 IBM, 10 pont, 2/5 hárompontos, 6 lepattanó, 5 assziszt) és Nagy Lili (13 IBM, 14 pont, 2/3 hárompontos, 4 assziszt). Gratulálok a lányoknak, szép munka volt” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – UNI-Győr Szese 75-55 (18-18, 21-11, 18-15, 18-11 )
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Antal F. 2, Van Rijs L. 8, Dúl T. 10, Siklós D. 4 ,Van Rijs D. 2, Kuncz P. 16, Madár K. 11, Nagy L. 14, Kuncz B. 2, Vukmir A., Tóbel L. 6
UNI-Győr Szese: Bogdán R. 2, Révész B. 28, Bende R. 2, Geleta F., Baffy F. 2, Bánszegi B. 17, Bognár K. 1, Mihály E. 3