Szombaton megkezdődik a Vasas Akadémia számára a Tippmix Női NBI/A rájátszásának második köre. Milos Pavlovic tanítványai a Ludovika-FCSM Csata ellen folytatják a helyosztót. 

Az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni fordulót követően az 5-8. helyért küzdhet tovább a Play-Off-ban. Az eredményeket tekintve nem tudtunk meglepetést okozni a szekszárdiak ellen, ám fiatal játékosaink jól szerepeltek és sok tapasztalatot gyűjthettek e nehéz párharc során. Az igazi kihívások most jönnek számunkra, már a szombati találkozónk is esélyünk lehet a győzelemre. Ellenfelünk az a fővárosi együttes lesz, amellyel kiélezett harcot vívtunk az alapszakaszban. Idegenben le tudtuk már egyszer győzni a Csatát az idei szezonban, lányaink hasonló tettre készülnek holnap is, igaz a tét ezúttal sokkal nagyobb lesz.

A negyeddöntőben a Csata az NKA Universitas PEAC csapata ellen lépett pályára, itt is két meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa. A pécsiek magabiztos, húsz pont feletti győzelmet arattak mindkét alkalommal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második találkozón nem a legerősebb összetételben játszott a Csata. A Play-Off második körében azonban már nem lehetne kifogások, mindkét együttes számára reális cél a legjobb hatba kerülés.

“Jól ismert ellenféllel találkozunk a következő fordulóban, mindkét csapat ugyan azokkal a célokkal vág neki ennek a párharcnak. Nehéz és egyben más mérkőzésekre számítok, mint a Szekszárd ellen, a Csata ugyanis nem a belső játékra épít, sokkal inkább gyors váltásokkal és jó kinti dobókkal rendelkező csapat. Megpróbálunk felkészülni ebből a játékstílusból, szeretnénk megnyerni a párharcot” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia találkozó szombaton 20:00-kor kezdődik a Ludovika Arénában.