A Vasas Akadémia ismét hazai pályán játszik a hétvégén, a múlt heti ZTE elleni győzelmet követően egy fővárosi csapat látogat Pasarétre. A bajnokság 20. fordulójában a Ludovika-FCSM Csata lesz az ellenfelünk.

Győzelemmel kezdtük a 2021-es évet, a Vasas Akadémia felnőtt csapata magabiztos játékkal 86-62-es sikert ért el a ZTE NKK ellen. A mérkőzés első felében kiélezett küzdelmet láthattak az online stream nézői, a félidőt követően azonban rátettünk egy lapáttal. Remekül játszottunk, fiataljaink is gyűjthettek némi önbizalmat, ami mindenképp fontos lehet a szezon folytatásában. Vagy akár a szombati találkozón, hiszen extrát kell nyújtanunk ahhoz, hogy újabb sikernek örülhessünk.

Hétvégi ellenfelünk a bajnoki tabella ötödik helyéről várja a találkozót, a Ludovika-FCSM Csata kilenc győzelemmel és hat vereséggel a tavalyi évhez hasonlóan most is meggyőző teljesítményt produkál. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a DVTK és a Győr elleni sikerük vagy a múlt heti mindössze négy pontos vereség Szekszárdon. Van azonban egy komoly hiányzója a Csatának, Lelik Réka közel egy hónapja nem játszott tétmérkőzést a bajnokságban és kérdéses, hogy pályára lép e szombaton. Vele vagy nélküle, a Csata nagyon komoly ellenfél, akinél nem férnek bele hibák vagy rövidzárlatok.

„A Csata egy bő rotációval, remek játékosokból álló csapat, amely a pálya minden pontján veszélyes. Nagyon figyelnünk kell majd a védekezésre, hiszen egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amely minden hibánkat büntetni fogja. Kemény mérkőzésre számítok, de bizakodó vagyok” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzést továbbra is zárt kapuk mögött rendezik, élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.