Holnap ismét mérkőzés vár a Vasas Akadémia felnőtt csapatára, a bajnokság negyedik fordulójában az ELTE BEAC Újbuda otthonába látogatunk. Évek óta komoly harcot hoz a két fővárosi gárda összecsapása, ez valószínűleg most sem lesz másképp.

Nem volt túl sok időnk megünnepelni a hétvégi CEKK elleni bravúros győzelmet, szerdán ugyanis folytatódnak a küzdelmek a női NBI/A-ban. Milos Pavlovic csapata végig vezetve, magabiztos sikert aratott vasárnap Monoron, az esélyesnek kikiáltott VBW CEKK Cegléd otthonában. Kemény védekezés, példaértékű csapatmunka és remek egyéni teljesítményekre volt szükség idei második győzelmünkhöz. A munka meghozta gyümölcsét, lányaink azonban nem dőltek hátra, hiszen idejük sem volt rá. Utaznunk nem kell, szerdai mérkőzésünk ugyanis a fővárosban kerül megrendezésre. Ellenfelünk az ELTE BEAC Újbuda lesz, így ismét izgalmas mérkőzésre számíthatunk, hiszen a két csapat találkozása rangadóvá nőtte ki magát az évek során.

Bár a tabellán talán nem látszik, jól kezdte a bajnokságot holnapi ellenfelünk, a BEAC ugyanis mindössze öt pontos vereséget szenvedett a DVTK ellen a nyitányon. Ezt követően pontgazdag, 74-108-as mérkőzésen idegenben győztek a ZTE ellen, hétvégén pedig a PEAC otthonában kaptak ki minimális különbséggel. Három légióssal (Janae Smith, Ieshia Small, Latinka Dusanic), két rutinos (Czank Tímea, Koch Dóra) és egy fiatal magyar játékossal (Boros Júlia) erősített a szezonra a BEAC, amely mindössze három forduló után bizonyította, senki sem számíthat könnyű mérkőzésre Újbudán.

„Úgy gondolom holnapi ellenfelünk egy nagyon gyors, agresszív csapat, amely sok betöréssel próbálja bontani a védekezést. Nincs sok időnk a felkészülésre, azonban próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a néhány napból. Bizonyítottunk a CEKK ellen, ezt a harciasságot és teljesítményt kell fenntartanunk a továbbiakban is. Biztos vagyok benne, hogy erőt merítettünk a győzelemből, és szerdán újra tudunk bizonyítani” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

Az ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia találkozó szerdán 18:30-kor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban.