Folytatódik a szerda-szombat ritmus a Tippmix NBI/A bajnokságában, felnőtt csapatunknak tehát nem volt sok ideje megünnepelni a PINKK elleni hétvégi győzelmet. Szerdai ellenfelünk a VBW CEKK Cegléd lesz, amelyet idegenben sikerült legyőznünk a szezon elején. A rájátszás szempontjából mindkét csapatnak sorsdöntő találkozó lehet a holnapi, komoly harcra számíthatunk a pályán.

Megegyező mérleggel áll a tabella 8. és 9. helyén a Vasas Akadémia és a CEKK Cegléd, mindkét csapat neve mellett nyolc győzelem és tíz vereség áll. Legutóbbi mérkőzésünket a hiányzók ellenére sikerült megnyernünk, azonban magasembereink nélkül nagyon nehéz lesz szerdán, és a bajnokság további mérkőzésein is. Eddigi egyetlen találkozásunk a 2020/21-es szezonban a CEKK-kel abszolút pozitívnak mondható, lányaink ugyanis idegenben arattak négy pontos győzelmet. Remek lenne tehát megismételni az októberi eredményt, ami azonban egyáltalán nem lesz könnyű.

Bár a bajnokságban talán a vártnál rosszabb a ceglédiek jelenlegi helyezése, csapatuk erősségét bizonyítja, hogy győzni tudtak többek között a PEAC, a TFSE-MTK, valamint a Csata ellen is. Utóbbit ráadásul oda-vissza legyőzték. Ráadásul a CEKK bekerült az Európa Kupa legjobb 16 csapata közé, félvállról tehát egyáltalán nem lehet venni a ceglédi gárdát.

“Tisztában kell lennünk azzal, hogy a CEKK sokkal nagyobb játékerőt képvisel most, mint a bajnokság elején. Összeért a csapatuk, ezt bizonyítja az Európa Kupa továbbjutás is. Taktikailag rendkívül nehéz találkozó vár ránk, hiszen majdnem minden magasemberünk kiesett, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk száz százalékon égni. Egy hazai meccsről beszélünk egy olyan csapat ellen, melyet már sikerült egyszer legyőznünk. Ennek a szellemében fogunk pályára lépni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd találkozó szerdán 19:15-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzésről élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.