Nem volt sok ideje a regenerálódásra és felkészülésre felnőtt csapatunknak, szerda után szombaton vár ránk a Tippmix Női NBI/A 20. fordulója. Komoly téttel bíró mérkőzés következik, az ELTE BEAC Újbuda érkezik Pasarétre.

Pihenésre biztosan nem volt ideje lányainknak az elmúlt napokban, a szerdai DVTK elleni találkozó után ugyanis szombaton ismét hazai pályán bizonyíthat Milos Pavlovic csapata. Jó ritmusban kezdtük a hétközi fordulót, a folytatásban azonban jött egy nyolc perces hullámvölgy, ami megpecsételte a sorsunk. Negyven perces koncentrációra lesz szükség hétvégén ahhoz, hogy győzni tudjunk, a tét pedig nem kicsi. Egy esetleges győzelem során közvetlen riválist tudnánk megelőzni a bajnoki tabellán. Novemberben már sikerült legyőznünk a BEAC csapatát az idei szezonban, így a küldetés nem lehetetlen. Óriási harc várható azonban a végjátékban a Play Off-ba kerülésért, ezért minden mérkőzésnek komoly súlya van.

Nagy meglepetéseket is okozott már a BEAC az idei kiírásban, többek között a DVTK, a Győr, vagy épp a PEAC is a horgukra akadt, ennek is köszönhető, hogy az újbudai alakulat jelenleg a tabella hetedik helyét foglalja el. A Szekszárd ellen nem termett sok babér Balogh Judit együttesének a múlt héten rendezett Magyar Kupán, 50-85-re kapott ki és búcsúzott a BEAC, ám hétvégi ellenfelünket egy pillanatig sem lehet félvállról venni. Nagyon hasonló menetrend vár a TFSE-MTK, BEAC, Vasas Akadémia hármasra az utolsó fordulókban, a három csapat közül pedig egy biztosan kénytelen lesz megelégedni a Play Out-tal.

„A győzelemhez maximális koncentrációra lesz szükség minden játékostól, mindenkire nagy szükség lesz. Ha olyan magas szinten tudunk teljesíteni, mint a legutóbbi egymás elleni összecsapáson, akkor lesz keresnivalónk” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Természetesen ezúttal is nagy szüksége van lányainknak a buzdításra, minden Vasas szurkolót szeretettel várunk!