Vasárnap Pécsre látogat a Vasas Akadémia felnőtt csapata, ahol a PEAC-Pécs ellen bizonyíthatnak lányaink. A két együttes most találkozik először az idei bajnoki szezonban, mindkét fél számára fontos győzelem születhet a hétvégén.

Nehéz időszakon van túl a Vasas Akadémia felnőtt csapata, az év eleje óta ugyanis szerda-szombat ritmusban kell teljesítenie együttesünknek. A sűrű program az utóbbi napokban kezdett meglátszani teljesítményünkön, a Ludovika-NKE Csata és a ZTE NKK ellen is gyengébbik arcunkat mutattuk, ennek ellenére Zalaegerszegen sikerült behúznunk a győzelmet. Fontos találkozó vár azonban lányainkra a válogatott szünet előtt, a PEAC ugyanis közvetlen riválisnak számít a bajnoki tabellán.

Hasonlóan hozzánk, a PEAC-Pécs együttesének is hét győzelme van, amely mellé kilenc vereség párosul. Kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott eddig a négy légióssal felálló csapat, főleg hazai pályán. Többek között a TFSE-MTK, a CEKK és a Csata is vereséget szenvedett a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ezért várhatóan ránk is küzdelmes negyven perc vár vasárnap.

“Nagy kivívás előtt állunk, a PEAC egy rendkívül jó csapat, amely minden poszton rendelkezik jó játékosokkal. Különösen igaz ez a center pozícióra, ahol erős és magas játékosokkal kell felvennünk a harcot. Úgy gondolom, ha képesek leszünk a saját játékunkat játszani, és ezt rá tudjuk erőltetni ellenfelünkre, lehet esélyünk a találkozón. Remélem, hogy két gyengébben lejátszott mérkőzés után ismét magunkra találunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A PEAC-Pécs – Vasas Akadémia találkozó vasárnap 16:30-kor kezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A mérkőzést továbbra is zárt kapuk mögött rendezik, élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.