A DVTK Akadémiát látta vendégül junior csapatunk a hétvégén a rájátszás 4. fordulójában. Szoros párharcot hozott a találkozó, amit végül az utolsó negyedben tudtunk javunkra dönteni.

Izgalmas és egyben nehéz mérkőzést játszottunk a DVTK ellen, de nagyon örülök, hogy végül sikerrel jártunk. Rosszul kezdtük a találkozót, 8-0-s hidegzuhanyt kaptunk ellenfelünktől, ezért rögtön időt kellett kérnünk. Szerencsére sikerült rendezni sorainkat, két perc játékot követően egyenlíteni tudtunk, de az első negyed végén így is a diósgyőriek álltak jobban. A második játékrészben sikerült stabilizálni a játékunkat, át tudtuk venni a vezetést és félidőre is előnnyel mehettünk pihenni. A szünet után folytatódott a kiélezett küzdelem, mindkét csapat remekül teljesített támadásban és védekezésben egyaránt, nem lehetett tudni, melyik csapat fog örülni a végén. Az utolsó negyedre mindenki beleadott apait-anyait, helyzetek kihasználása terén azonban nekünk jött ki jobban a lépés, így hat pont előnyre tettünk szert öt perccel a vége előtt. Nem lassítottak a lányok, irányítani tudtuk a végjátékot, melynek köszönhetően tíz pontos győzelmet arattunk. Gratulálok mindenkinek, igazi csapatmunka volt. A DVTK ellen Szilvássy Lilla (20 IBM, 9 pont, 11 lepattanó, 6 kiharcolt fault), Igaz Eszter (18 IBM, 13/3 pont, 4 szerzett labda, 6 lepattanó) és Kádár Orsolya (14 pont, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault) voltak a csapat legjobbjai – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – DVTK Akadémia 64-54 (12-15, 18-14, 15-17, 19-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 8, Ulrich Z. 4, Glatz B., Igaz E. 13/3, Vágó A. 4, Szilvássy L. 9, Kendelényi L., Kemény Sz. 5, Villányi D. 7, Kádár O. 14, László R.