Ismét hazai pályán játszik a Vasas Akadémia felnőtt csapata a hétvégén. Ellenfelünk a bajnokság egyetlen nyeretlen csapata, a PINKK-Pécsi 424 lesz, amely már egy edzőváltáson is túl van.

Sok reményt fűztünk a múltheti, DVTK elleni mérkőzéshez, azonban nem úgy jött ki a lépés, hogy meg tudjuk lepni a bajnokság második helyezettjét. Földi Attila lányai szombaton újra bizonyíthatnak, ráadásul ismét Pasarét ad otthont a Vasas Akadémia hétvégi találkozójának. Hat fordulót követően nagyon sűrű az NBI/A tabellája, így egy győzelemmel akár a nyolcadik hely is elérhető.

Aktuális ellenfelünk nem kezdte túl jól a szezont, ráadásul közvetlen vetélytársak ellen is kikapott már, így a pécsieken komoly győzelmi kényszer lehet szombaton. A nem túl rózsás rajtot követően a PINKK a múlt héten vezetőedzőt is váltott, a Győr ellen már Vanja Miljkovic vezérletével játszott a csapat, ahol 54-92-es vereséget szenvedtek.

„Ez lesz az első mérkőzésünk idén, ahol olyan csapattal találkozunk, akik ellen reális esélyeink vannak a győzelemre, hiszen csakúgy mint miket, a PINKK-et is az alsóházba várják a szezon végére. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a kötelező győzelmet sosem könnyű megszerezni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.