Hétvégén folytatódnak a női NBI/A küzdelmei, a Vasas Akadémia hazai pályán fogadja a VBW CEKK Cegléd csapatát. Nehéz mérkőzés elé néznek Földi Attila lányai, akik a CEKK elleni idegenbeli vereséget győzelemmel javítanák hazai pályán.

Jó formában várja következő ellenfelét a Vasas Akadémia, ráadásul ismét hazai pályán bizonyíthatnak lányaink szombaton. A tavalyi év végén bravúrgyőzelmet szereztünk a Győr ellen, idei első mérkőzésünkön pedig fej-fej mellett küzdöttünk a bajnoki második Csata ellen. Október közepén tíz pontos vereséget szenvedtünk Cegléden, a CEKK-nek azonban nem lesz könnyű dolga Pasaréten.

A ceglédi együttes jelen pillanatban öt győzelemmel és kilenc vereséggel a tabella nyolcadik helyén áll, a 7-9. pozíció között azonban nagyon sűrű a mezőny. Több szempontból is fontos tehát a Vasas Akadémia jó szereplése a hétvégén. A CEKK a kötelezőkön kívül egyedül a DVTK-t tudta meglepni hazai pályán, közvetlen vetélytársai ellen azonban sorra vereséget szenvedett. Utolsó mérkőzésén 96-63-ra kapott ki a ZTE ellen.

“Sokat fejlődtünk a ceglédi találkozó óta, azonban biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk is képes lesz más arcát mutatni. Nehéz abból a mérkőzésből kiindulni, természetesen kielemeztük a hibákat, tudjuk min kell változtatnunk ahhoz, hogy győzni tudjunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.