Szombaton a Vasas Akadémia felnőtt csapata az MTK-Budapest ellen, idegenben lép pályára. A fővárosi rangadó előtt a két együttes fej-fej mellett található a bajnoki tabellán.

Az előző fordulóban az MTK meggyőző csapatjátékának, és akaraterejének köszönhetően a PINKK ellen megszerezte idei első győzelmét az NBI/A-ban. Jelenleg a kilencedik helyet foglalják el, a feljebb jutás pedig a Vasas Akadémia legyőzésével lenne lehetséges, hiszen éppen mi állunk egy egységgel feljebb, a nyolcadik helyen.

Csapatunk nagy elvárásokkal vág bele a hétvégébe. Az NKE-Csata ellen elindult valami, a lányok nagyon meggyőző három negyedet produkáltak esélyesebb riválisuk ellen, amire sokan felkapták a fejüket. Az utolsó bajnoki meccsünkön a Ceglédet sikerült legyőznünk idegenben, ami óriási energiákat mozgósított a bajnokság legfiatalabb csapatában. Nem csoda tehát, hogy győzni megyünk az MTK csarnokába. Mindkét csapatnak fontos pontok ezek a jövőre nézve, így egy igazi rangadónak lehetnek szemtanúi a mérkőzésre kilátogatók.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a hétvégén, az MTK jó formában van, ezt mutatták az előző mérkőzéseiken, a győzelmüknek köszönhetően pedig biztosan motiváltak is. Remélem mi is ott tudjuk folytatni, ahol az előző fordulóban abba hagytuk, hiszen remekül játszottunk Cegléden” – mondta a csapat vezetőedzője, Földi Attila. A teljes interjút az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=s1wlawLcxJg

A mérkőzés szombaton 16:00-kor kezdődik a Városmajori Kosárcsarnokban.