Szombaton újra hazai pályán játszik a Vasas Akadémia felnőtt csapata, a Tippmix Női NBI/A 17. fordulójában a VBW CEKK Cegléd látogat Pasarétre. Újabb nevekkel bővült az elmúlt napokban a sérültek listája, így bár a Play Off miatt fontos, ugyanakkor rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk.

Jó hír a Vasas szurkolóknak, hogy Papp Dia felépült sérüléséből, a csapat tehát valószínűleg számíthat elsőszamú irányítójára a hétvégén. Sajnos kiesők is vannak, Bach Bogi mellett, aki továbbra is kényszerpihenőn van, Budácsik Dorka, Madár Kata és Pusztai Petra is apróbb sérüléssel vagy betegséggel küzd. Nem könnyű tehát a felkészülés a hétvégi találkozóra, ami ráadásul az alapszakasz végén komoly téttel bírhat. A Play Off-ba jutáshoz minden győzelemre szüksége van Milos Pavlovic csapatának, amely az utóbbi időben jó úton jár. A Csata elleni idegenbeli győzelmet követően két nálunk jóval erősebb együttes ellen játszottunk jó mérkőzést, ami önbizalmat adhat lányainknak.

Nincs könnyebb helyzetben hétvégi ellenfelünk sem, ahol a szezon eleje óta szintén sok minden történt. A CEKK-től adminisztrációs hiba miatt elvettek egy győzelmet és büntetőpontot is szabott ki rájuk az MKOSZ, ráadásul vezetőedzőt is menesztett a ceglédi együttes. Hegedűs Pétert december közepén váltotta az olasz Sandro Orlando, aki öt mérkőzés óta vezeti a csapatot. Négy vereség és egy győzelem az új éra mérlege, amivel a CEKK jelenleg a bajnokság tizedik helyén áll épp mögöttünk. A legjobb nyolc közé jutáshoz szinte kötelező a győzelem ellenfelünk számára szombaton, a nyomás pedig remélhetőleg hibákra kényszeríti a játékosokat.

„Sajnos szervezési és egészségügyi problémáink vannak, további betegségek és sérülések ütötték fel fejét a csapatban. Aki ismer minket tudja, nem keresünk kifogásokat, igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani minden mérkőzésen. Új edzővel érkezik a CEKK, aki alapjaiban változtatta meg a csapat játékát, így nem lesz egyszerű a felkészülés. Amennyiben követjük a találkozó során a megbeszélteket minden esélyünk meg lehet a győzelemre” – nyilatkozott a találkozó előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.