A kadett bajnokság rájátszásában a DVTK Akadémia csapatát fogadtuk Pasaréten, ahol egy pontatlan első negyed után meggyőző fölénnyel nyert csapatunk.

“A mérkőzés első negyede nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, igaz megvoltak támadásban a helyzeteink, de nem sikerült pontokra váltani őket.Rengeteg üres ziccer maradt ki indításokból is, védekezésben pedig nem voltunk kellően agresszívek. A második negyedre ébredezett a csapat, a védekezésünk feljavult és egy 10-0-ás sorozattal megmutatta csapatunk az igazi arcát. A félidő után a csapat támadójátéka is feljavult, sokkal gyorsabban és ötletesebben játszottunk, használtuk a fizikai és magasságbeli fölényünket a palánkok alatt és végre harcoltunk a lepattanó labdákért. Egy negyedet leszámítva jó ritmusban és nagy sebességgel játszottunk a nagyon lelkesen és agresszívan védekező miskolci csapat ellen. Törekednünk kell a jobb kezdésre, valamint helyzeteink jobb kihasználására, pontokra váltására. Csapatként nagyon szépen játszottak a lányok, kiosztottak 22 asszisztot (Rátkai Eszti egymaga 13-at jegyzett) és a lepattanó harcot is megnyerték 49-39 arányban. Szeretném kiemelni Rátkai Eszti remek irányítását és helyzetfelismerését (13/3 pont, 13 assziszt, 3 szerzett labda, 22 IBM pont), Kádár Orsi harcos játékát (11 pont, 11 lepattanó, 7 blokk, 20 IBM pont) valamint Duka Lili nagyon hasznos és eredményes támadójátékát (16/6 pont, 4 lepattanó, 4 szerzett labda, 18 IBM pont). Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, készülünk a junior bajnokság keresztjátékára” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/A – DVTK Akadémia/A 67-40 (10-14, 20-13, 21-7, 16-6)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/A: Aho Tyra 6, Rátkai Eszter 13/3, Duka Lili 16/6, Örsi Kata 9/3, Kádár Orsolya 11, Láng-Miticzky Blanka 4, Hámori Bernadett 6, Szilágyi Ágnes, Molnár Fruzsina , Hruby Laura 2, Ulrich Zoé, Szabó Flóra
DVTK Akadémia/A: Filep D. 4, Albert Sz. 7/3, Virág S. 4, János B. 15/3, Fárbás E., Kovács D. 2, Győrffy A. 2, Győri É. 3, Papp L., Molnár E., Kádas B. 3/3, Suhajda L.