A válogatott szünetet követően újra rajtol a Tippmix női NBI/A bajnokság, a Vasas Akadémia a TFSE-MTK otthonába látogat, ahol eldől ki lesz a Killik Lászó Női K&H Magyar Kupa résztvevője.

Véget ért a válogatott szünet, így folytatódhat felnőtt csapatunk számára a bajnokság. Több játékosunk is érintett volt a korosztályos és 3×3 összetartásokon, ezért teljes csapattal csak néhány napja edzenek lányaink. Nem telt azonban ez az időszak sem rossz hír nélkül, Milos Pavlovic ugyanis egy darabig nem számolhat Budácsik Dorkával, aki a szünet alatt sérült le. Fontos mérkőzés vár azonban lányainkra, hiszen a szerdai találkozó győztese jut be a Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe.

Ellenfelünk a TFSE-MTK csapata lesz, mely legutóbbi találkozónk óta szinte hibátlanul teljesít. A szünet előtti utolsó tétmeccsükön épp a DVTK-t győzték le hazai pályán. Eddig mindössze két csapat járt sikerrel az MTK Kosárlabda Csarnokban, így rendkívül nehéz mérkőzésre számíthatunk. Nagy kérdés, kiből mit vált ki a kupaszereplésért való küzdelem, ki tudja jobban érvényesíteni akaratát.

„Nem hiszem, hogy nyomást kellene éreznünk, papíron ugyanis egy erősebb csapat otthonába látogatunk. A tét azonban komoly, hiszen a mérkőzés győztese bejut a kupába. Rengeteg problémával küzdünk csapaton belül, betegségek és egy újabb komoly sérülés hátráltatja a munkánkat. Ez azonban nem lehet kifogás, minden pályára lépő játékostól a maximumot várom. Egy újabb mérkőzés következik, melyen a legjobb arcunkat kell megmutatnunk ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozat itt tekinthető meg.

A TFSE-MTK – Vasas Akadémia találkozó szerdán 19:00-kor kezdődik az MTK Kosárlabda Csarnokban.

A mérkőzésről élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.